Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo

Rabini poručili izraelskim djevojkama da ne hodaju s Arapima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 30 supruga rabina objavile su otvoreno pismo u kojem mole sve izraleske djevojke da ne hodaju s Arapima.

Pismo je diglo uzbunu u zemlji i to samo tri tjedna nakon što je 50 rabina također obajvilo otvoreno pismo u kojem poručuju Židovima da ne prodaju ili iznajmljuju nekretnine ne-Židovima.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

>> Izraelci odali počast žrtvama holokausta

'Arapski muškarci ispred izraelskih djevojaka ponašaju se pristojno, no to je zapravo samo gluma. U namjeri da osvoje izraelsku djevojku Arapi znaju i promijeniti ime u židovsko, kao što je Yossi ili Ami. No, takvo ponašanje je privremeno jer čim padneš u njihove ruke, ili se nađeš u njihovom selu, pod njihovom kontrolom, sve se promijeni. Samo upitajte desetke djevojaka koje su to proživjele, one će vam reći istinu', stoji u pismu.

Po njihovim saznanjima, djevojku tada zatoče u selu, tuku, psuju i ponižavaju. Također, poručuju djevojkama da ne rade na mjestima u kojima su zaposleni ne-Židovi, javlja CNN.

Pismo je inicirala ekstremno desničarska skupina Lehava jer žele spriječiti asimilaciju židovskog naroda. Pismo u kojem se zabranjuje iznajmljivanje i otkup nekretnina ne-Židovima dovelo je do toga da je više od 800 rabina diljem svijeta potpisalo peticiju kojom naglašavaju da takvi potezi štete ugledu Izraela u svijetu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene