Obavijesti Video Pretražite Navigacija
baltičko more

Putnički trajekt oslobodio se iz leda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnički trajekt s gotovo tisuću putnika uspio se osloboditi iz leda u Baltičkom moru pred istočom obalom Švedske, dok su još desetine drugih brodova ostale zarobljene u ledu, priopćile su u petak švedske pomorske vlasti.

Glasnogovornik pomorskih spasilačkih ekipa Peter Lindkvist izjavio je da su helikopteri u pripravnosti ako se ukaže potreba za evakuacijom putnika sa zarobljenih teretnih i putničkih brodova. 'Čim se led probije, odmah se ponovo smrzne', rekao je Lindkvist, navodeći da nitko od putnika nije ozlijeđen, prenio je AP.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Ledolomci su u petak rano ujutro iz leda blizu arhipelaga sjeverno od Stockholma uspjeli osloboditi trajekt Amorella na kojem se nalazilo 753 putnika i 190 članova posade. Trajekt je nastavio put u švedsku prijestolnicu, rekao je Jonas Sundin, predstavnik spasilačkih službi. Trajekt Sea Wind s 32 putnika i teretni brod Regal Star s 56 članova posade ostali su još 'zarobljeni' na oko 20 kilometara od obale, ali je Sundin kazao da se očekuje da ih ledolomci oslobode već tijekom prijepodneva. U četvrtak su se tri broda, koja su također bila okovana ledom, uspjela osloboditi i nastaviti plovidbu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene