Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo tragedija!

Putnici spasili život muškarcu koji je pao na tračnice metroa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Pekinga spasili su život muškarcu koji je pao na tračnice s platforme stanice podzemne željeznice. Reagirali su i na vrijeme zaustavili vlak.

Nedavno je kao bomba u svjetskim medijima odjeknula vijest kako je muškarac u New Yorku gurnuo drugog na tračnice podzemne željeznice, a kako mu nitko nije niti pomislio pomoći, nesretnog je čovjeka pregazio vlak. Fotografija koju je tada objavio New York Post, na kojoj se vide posljednji trenuci tog nesretnika, naišla je na osude u javnosti.

Pročitajte i ovo PR oglas Predstavljen novi METRO slastičarski asortiman Londonski metro (Foto: Arhiva/AFP) Umalo tragedija Gledala u ekran i pala s ruba perona: Majka i dijete čudom preživjeli nalet vlaka u londonskom metrou

>> New York: Ova je fotografija zgrozila Amerikance!

U pekinškom metrou, u Kini, jedan od putnika doživio je sličnu situaciju, s jednom razlikom. Njega nitko nije gurnuo na tračnice, već je pao na njih i ozlijedio se, no za razliku od Njujorčana, Kinezi su pohitali prema vlaku, zaustavili ga te spasili život unesrećenom muškarcu.

Unesrećeni Kinez pri padu je teško ozlijedio glavu, a da mu nitko nije pomogao, njegova sudbina bila bi identična onoj 58-godišnjeg Ki Suk Hana, kojeg je prije nešto više od tjedan dana pregazio vlak u New Yorku.

Oko Kineza inače vlada stereotip kako su hladni i bezosjećajni, no ovim djelom uspjeli su dokazati upravo suprotno, prenosi shanghaiist.com. Nakon što su zaustavili vlak, pomogli su izvući unesrećenog putnika na platformu, odakle je prebačen u bolnicu.

Glasnogovornik tvrtke koja upravlja podzemnom željeznicom u Pekingu istaknuo je kako je prava sreća što putnika nije ubila struja, jer su tračnice inače pod naponom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene