Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik Vladimira Putina priznao je kako je pronalazak starogrčkih amfora, koje je Putin izronio prije dva mjeseca, bila namještaljka.


Za posjeta arheološkom nalazištu 'ruska Atlantida' u Tamanskom zaljevu na Crnom moru, gdje je nekoć bio starogrčki grad Fanagorija, Putin je 10. kolovoza zaronio i izronio dvije djelomično razbijene amfore iz 6. stoljeća prije nove ere.

Vezani članci Ruski predsjednik Vladimir Putin Putin silno želi ostati na vlasti i građanima nudi ''milijun nagrada'': Stanovi, automobili... a moraju učiniti samo jedno Vladimir Putin (Foto: AFP) Zar i on? Putin mora u samoizolaciju, posljednjih dana imao sastanke s Lukašenkom, Bašarom al-Asadom...

Putin je tada izjavio kako je amfore pronašao na dubini od oko dva metra jer je 'vidljivost bila dobra' te kako mu je ovo tek treći pokušaj ronjenja.

Njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov u utorak je u intervjuu za Dozhd TV kazao kako su amfore pronađene ranije te da su ih arheolozi tamo stavili za Putina.

'Pa to je valjda očito. Nije ih tek tako samo našao a da ih nitko stoljećima nije vidio. Nađane su nekoliko tjedana ranije i ostavljene tamo', kazao je Peskov.