Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Obami i EU iz Njemačke

'Putinov pristup u vezi Krima je potpuno razumljiv, sankcije su glupa ideja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helmut Schmidt smatra kako su dosad uvedene sankcije "simboličke naravi", ali i upozorio da bi teže ekonomske sankcije "jednako teško pogodile zapad kao i Rusiju".

Bivši njemački premijer Helmut Schmidt je kritizirao reakciju zapadnih država u vezi pripajanja Krima Rusiji te je kazao kako je ruska politika "na Krimu shvatljiva", piše RT.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

"Pristup Vladimira Putina u vezi Krima je potpuno razumljiv", napisao je u komentaru Schmidt u novinama Die Zeit. Naveo je i da su sankcije koje pogađaju ruske političare i biznismene, koje su uvele SAD i EU, "glupa ideja".

Totalni hit na Facebooku: 'Putine, priključi i Srbiju'

Smatra kako su dosad uvedene sankcije "simboličke naravi", ali i upozorio da bi teže ekonomske sankcije "jednako teško pogodile zapad kao i Rusiju".

Bivši kancelar nije želio spekulirati o mogućoj ruskoj invaziji u istočnoj Ukrajini, ali je upozorio da "zapad ne bi trebao poticati ruske apetite". Schmidt je bio premijer Vlade Zapadne Njemačke od 1974. do 1982. godine, a tijekom političke karijere nalazio se i na pozicijama ministra financija, ekonomije i obrane. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene