Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemi interes medija

Putin stigao u Beograd

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin doputovao je prijepodne u radni posjet Srbiji, koji će započeti razgovorima sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Putina je u beogradskoj zračnoj luci pozdravio srbijanski premijer Cvetković, a nakon toga ga je uz najviše državne počasti ispred palače 'Srbije' dočekao predsjednik Tadić.

Nakon razgovora Tadića i Putina u četiri oka trebao bi biti održan sastanak izaslanstava dviju zemalja, a potom i dviju vlada pod predsjedanjem Cvetkovića i Putina. Po najavama medija, dvije zemlje će tom prigodom potpisati sporazume o znanstveno-tehničkoj suradnji, suradnji u turizmu i prometu. Najvažniji dio razgovora odnosit će se, kako se navodi, na projekt plinovoda 'Južnog toka', dok se, kada je riječ o političkim temama, očekuje da će se najviše pažnje posvetiti Kosovu i nedavno započetu dijalogu Beograda i Prištine. Predsjednik Tadić i premijer Putin održat će nakon sastanka zajedničku tiskovnu konferenciju.

Neslužbeno se u medijima najavljuje i da bi Putin mogao posjetiti beogradski hram Svetog Save i navečer doći na stadion Crvene Zvezde kako bi pogledao nogometni susret između tog beogradskog kluba i Zenita iz Sankt Peterburga, čiji je, kako se ističe, dugogodišnji navijač. Dolazak ruskog premijera u Beograd prati veliki interes medija. Kako se neslužbeno doznaje, akreditirano je više od 400 novinara, od čega 250 domaćih, 60 ruskih i 140 iz drugih zemalja. Putinov dolazak u Beogradu prate najviše mjere sigurnosti, za koje se brine pet tisuća pripadnika srbijanske policije, vojske i obavještajnih službi.

Putin u je u Beograd stigao iz posjeta Slovenije. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Plan od 12 točaka Zbog ovoga će Putinu pasti mrak na oči: Ukrajinski dužnosnik objavio što Kijev planira nakon povratka Krima Vladimir Putin Optužbe za ratni zločin Nervoza u Moskvi nakon naloga za Putinovo uhićenje: "Bilo kakva pomoć trebala bi biti kažnjiva"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene