Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila pojavili su se ovog vikenda zajedno, što se ne događa često, kako bi pobili glasine o razvodu.


Na videosnimci objavljenoj u nedjelju na vladinoj web stranici zajedno su odgovarali na pitanja popisivača stanovništva koji ih je posjetio u kući pokraj Moskve, u okviru popisa stanovništva koji se provodi u zemlji. Putin (58) koji je s predsjedničke dužnosti otišao 2008. i postao premijer, ali se i dalje smatra najmoćnijim političarem u zemlji, u braku je s Ljudmilom (52), bivšom stjuardesom, od 1983. Imaju dvije kćeri.

Vezani članci Branimir Vidmarović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Stručnjak za međunarodne odnose analizira povijesni susret dvojice svjetskih vođa: "Ovo što su se dogovorili najbolji je ishod sastanka, jer iz toga proizlazi sve ostalo" Slika nije dostupna FATALNA GIMNASTIČARKA Ona je kriva za Putinov bračni brodolom?

Putina se zadnjih godina rijetko viđalo u društvu sa ženom, zbog čega su mediji nagađali da su se potajno razveli i da se Putin kani oženiti olimpijskom pobjednicom u gimnastici Alinom Kabajevom koja je rođena iste godine kada se Putin oženio Ljudmilom.

Nepuni mjesec dana prije nego je otišao s predsjedničke dužnosti, Putin je demantirao glasine rekavši novinarima da svoje 'prljave noseve' ne guraju u njegov privatni život. Na novoj snimci Putinovi kažu popisivaču da su u braku. 'Ja sam mu žena', kaže Ljudmila, kojoj kao da je bilo malo neugodno i stalno je popravljala haljinu. Činila se uznemirena i zatreptala je očima kada je popisivač upitao je li njihov brak registriran.

Putin poslije na snimci kaže Ljudmili da 'nije skromna' pošto je rekla da govori njemački, španjolski i francuski. 'Ali to je istina', rekla je. Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov nazvao je glasine o razvodu 'besmislicom', prenosi agencija Reuters, a činjenicu da se par rijetko pojavljuje u javnosti pripisao je 'velikom broju poslovnih obveza' premijera Putina. Premijer i njegova supruga sjedili su na žućkastosmeđoj sofi jedan pored drugog, u skomno namještenoj sobi, sa starim televizorom i osnovnim pokućstvom koje je trebalo pokazati razmjerno asketski način života bivšeg KGB-ova špijuna.

Putin i Ljudmila su zadnji put nakratko viđeni skupa na pop koncertu prošle godine, prije njihova susreta s ruskim pravoslavnim patrijarhom Kirilom, što je potaknulo nagađanja da od Crkve traže službeno dopuštenje za razvod. Putinov privatni život potpuno je skriven od očiju javnosti i on se kao premijer ne mora po protokolu pojavljivati s Ljudmilom na međunarodnim događanjima. Glavni mediji u zemlji ne pišu o Putinovim privatnim stvarima.

Prošli mjesec Pravoslavna crkva je zanijekala glasine koje su kružile internetom da se Ljudmila zaredila i da ju je patrijarh pozvao u jedan od svojih manastira. (Hina)