Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamo nakon Južnog toka?

Putin nazvao Orbana i Nikolića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je razgovarao o energetskoj suradnji s čelnicima Mađarske i Srbije, objavio je Kremlj na svojim internetskim stranicama u nedjelju, nekoliko dana nakon što je Moskva odlučila odustati od projekta plinovoda Južnog toka.

Vladimir Putin je razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem. "Razmotrena su aktualna pitanja bilateralne suradnje, a također i perspektive daljnje suradnje na području energetike u svjetlu okončanja realizacije projekta Južnog toka", navodi Kremlj.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Viktor Orban Komentirao i Prigožina "To je u glavama Rusa!" Orban u rijetkom intervjuu progovorio o Putinu i zašto misli da će zbog jedne stvari Rusija pobijediti

Putinu se baš i neće svidjeti što je rekla Merkel

Ruski Gazprom otkazao je 1. prosinca projekt izgradnje plinovoda Južni tok za južnu Europu, što je izgleda žrtva spora Moskve i Zapada oko Ukrajine.

Otkazivanje je objavljeno nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao ranije istoga dana tijekom posjeta Turskoj da Moskva neće nastaviti s projektom Južni tok.

Istog dana kada je najavljeno da se odustaje od Južnog toka, Putin je u Ankari najavio da je Rusija spremna izgraditi plinski centar na tursko-grčkoj granici kako bi Europu opskrbljivala plinom kao naknadom za gubitak Južnog toka. Južni tok je trebao ići kroz Mađarsku i Srbiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene