Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na popisu ima i umrlih

Putin prati samo probrano društvo na Twitteru, pogledajte koje

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Iako niti jedan svjetski vođa ne koristi Twitter kao Donald Trump, to je još uvijek mjesto gdje se distribuiraju moć i prestiž.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prati samo 18 profila i oni su čudna mješavina političara, od kojih su mnogi optuženi za korupciju, a jedan od njih je umro u 2013, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Putin posjeduje i ruski račun na kojemu prati samo tri osobe: sebe, Rusku vladu i premijera Medvedeva.

Puni popis profila koje Putin slijedi sa svog Twitter profila na engleskom jeziku:

1. Sebe, odnosno svoj drugi profil na ruskom jeziku. Tamo postavlja iste stvari kao i ovom profilu samo što je sve na ruskom jeziku.

2. Sužbeni Twitter profil zemlje Rusije

Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Thinkstock

3. Hugo Chavez, bivši predsjednik Venezuele koji je umro 2013. godine. Chavez, koji je govorio protiv dominacije SAD-a u svjetskoj politici, upoznao je Putina i obećao izgraditi saveze između Venezuele i Rusije.

4. Dilma Rousseff, bivša Brazilska predsjednica. Smijenjena je s dužnosti u kolovozu 2016. nakon što je bila optužena za skrivanje gospodarskih teškoća zemlje kako bi osvojila izbore 2014. godine.

5. Cristina Fernandez de Kirchner, bivša predsjednica i prva dama Argentine. Tijekom svog predsjedanja suočila se s nekoliko korupcijskih skandala, a argentinski sudac naredio je njeno uhićenje u prosincu prošle godine.

6. Ricardo Martinelli, bivši predsjednik Paname. Nakon mandata se preseli u Miami. Interpol je naredio njegovo izručenje natrag u Panamu prošlog svibnja nakon što je optužen za pronevjeru i ilegalno špijuniranje svojih političkih protivnika i poslovnih konkurenta tijekom svog mandata.

Vladimir Putin (Foto: AFP) Ricardo Martinelli (Foto: AFP) Foto: Afp

7. Donald Tusk, sadašnji predsjednik Europskog vijeća i bivši poljski premijer. Sadašnja vladajuća vladajuća stranka Poljske optužila je Tuska za potpisivanje "ilegalnog sporazuma" s Putinom, bez navođenja pojedinosti o istome.

 

8. Nicolas Sarkozy, bivši predsjednik Francuske. Nakon isteka mandata sreo se s Putinom minimalno četiri puta i javno izrazio svoje simpatije prema Rusiji.

9. Gerard Larcher, predsjednik francuskog senata

 

10. Narendra Modi, premijer Indije. Dvojica čelnika sastali su se nekoliko puta prošle godine, tijekom kojih su razgovarali o rastućim trgovinskim vezama njihovih zemalja u energetskom sektoru.

11. Igor Dodon, predsjednik Moldavije. Poziva na bliže odnose s Rusijom i smatra da se Moldavija ne bi trebala pridružiti NATO-u.

 

12. Nicos Anastasiades, predsjednik Cipra. Cipar je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Rusa.

 

13. Juan Manuel Santos, predsjednik Kolumbije

14. Aleksandar Vučić, predsjednika Srbije

15. Službeni Twitter račun Republike Mali

16. Rusko Ministarstvo vanjskih poslova

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene