Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontakt-emisija s građanima

Putin ove godine ukida 'izravnu liniju' s građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je već gotovo godinu dana sučeljen s neviđenim valom prosvjeda, ove godine neće nastupati u kontakt-emisiji s građanima, uvedenim prije deset godina, piše u srijedu ruski dnevnik Komersant.

"Ove godine neće biti 'izravne linije'", potvrdio je listu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Ta kontakt-emisija koja se izravno prenosila počela se emitirati 2001., za Putinova prvog predsjedničkog mandata. Poslije je postala tradicija koja nije prekinuta ni u razdoblju od 2008. do 2012. kada je bio premijer. Peskov je ipak dodao da će se emisija održati 2013., "u proljeće ili ljeto", za razliku od prethodnih godina.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Xi Jinping čvrsti odnosi Putin na prvom putovanju u novom mandatu: "Svijetu šalje poruku o snazi" Xi Jinping i Vladimir Putin Prijateljski razgovori Sastanak moćnih nuklearnih sila: Vladimir Putin putuje u Peking

>> Putin ne zna bi li podržao Romneya ili Obamu

Putin je naime u tim emisijama koje su trajale više sati, odgovarao na - izabrana - pitanja sugrađana okupljenih u manjim skupinama diljem zemlje. "Uzet ćemo u obzir klimatske uvjete i izravna linija će se organizirati kada bude toplo a ne kad se uši i noge smrzavaju", rekao je glasnogovornik, a prenijele su ruske agencije. Usto je kazao da će Putin koncem godine imati "veliku tiskovnu konferenciju".

Putin je gotovo godinu dana sučeljen s neviđenim valom prosvjeda koji su izbili nakon spornih parlamentarnih izbora u prosincu lani na kojima je pobijedila njegova stranka na vlasti Jedinstvena Rusija, zahvaljujući prijevarama, kako tvrde oporba i promatrači. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene