Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uvijek imamo odgovor'

Putin: Ne gajite iluzije da je moguće postići vojnu nadmoć nad Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija će uvijek pronaći adekvatan odgovor na pritiske koji dolaze izvana, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom gala showa usuret nadolazećem Danu branitelja domovine, koji se slavi u čast onima koji su služili u vojsci.

"Nitko ne bi trebao gajiti bilo kakve iluzije da je moguće postići vojnu nadmoć nad Rusijom - ili je podvrgnuti nekakvom pritisku - kao i uvijek, mi imamo adekvatan odgovor na takve nepromišljene spletke", rekao je Putin obraćajući se javnosti, a prenosi RT.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

"Vojnici i časnici su dokazali da su spremni djelovati odlučno, prisebno, profesionalno i hrabro, izvodeći najteže nekonvencionalne zadatke, kao što i dolikuje modernoj, iskusnoj i borbeno spremnoj vojsci, koja cijeni svoje tradicije i vojnu dužnost", poručio je Putin.

Dan branitelja domovine praznik je koji se u Rusiji slavi 23. veljače, a još se naziva i Dan muškaraca, kako bi bio protuteža Danu žena koji se u Rusiji i ostatku svijeta slavi 8. ožujka.

Bivši predsjednik za kojim je raspisana Interpolova tjeralica: 'Postao je beskoristan'

Putin je istaknuo i kako će kasnije ove godine, 9. svibnja, svijet slaviti 70 godina od kraja 2. svjetskog rata. "To je naša pobjeda, naša povijest, koju ćemo zdušno braniti od laži i zaborava", istaknuo je Putin, misleći pritom na pokušaje dužnosnika Ukrajine i Poljske da izbrišu povijest i potkopaju ulogu Rusije tijekom 2. svjetskog rata.

U siječnju 2015. poljski ministar vanjskih poslova Grzegorz Schetyna rekao je da je ukrajinska vojska bila ta koja je oslobodila Auschwitz-Birkenau koncentracijski logor tijekom 2. svjetskog rata.

Službena Moskva je ranije kritizirala ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, koji je događaje u 2. svjetskom ratu opisao kao napad SSSR-a na Ukrajinu i Njemačku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene