Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po novi mandat

Putin će na predsjedničke izbore kao neovisan kandidat: Skupljat će se potpisi u njegovu potporu

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Putin, koji je na vlasti u svojstvu predsjednika ili premijera više od dva desetljeća, najavio je sudjelovanje u utrci za još jedan šestogodišnji mandat na izborima u ožujku sljedeće godine.

Vladimir Putin ponovno će se kandidirati za predsjednika, kao neovisan kandidat sa širokom bazom potpore i bez službene potpore svoje stranke, izvijestile su u subotu ruske novinske agencije pozivajući se na visoke političke izvore.

Putin neće ići na izbore kao kandidat vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, iako ima njezinu potpunu potporu, već kao neovisni kandidat, izjavio je Andrej Turčak, visoki dužnosnik te stranke, citirala je novinska agencija RIA.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Tel Avivu - 5 prosvjed u tel avivu VIDEO Tri izraelska taoca koje su izraelske snage greškom ubile u Gazi držali su bijelu zastavu, otvorena istraga

"Više od 3,5 milijuna članova i pristaša stranke aktivno će sudjelovati u predizbornoj kampanji", rekao je Turčak, a prenosi RIA, napominjući da je Putin i jedan od osnivača Jedinstvene Rusije.

Putin, koji je na vlasti u svojstvu predsjednika ili premijera više od dva desetljeća, najavio je sudjelovanje u utrci za još jedan šestogodišnji mandat na izborima u ožujku sljedeće godine, na kojima se očekuje njegova pobjeda.

Sergej Mironov, visoki političar iz stranke Pravedna Rusija koja također podržava Putina, potvrdio je da će Putin ići na izbore kao neovisni kandidat te dodao da će se skupljati potpisi u njegovu potporu.

Pročitajte i ovo Mirnesa S. Zaljubljena i zaručena Miki u zatvoru čeka dozvolu za vjenčanje, a iz jednog razloga svog zaručnika još nije upoznala: "On također želi djecu"

Pročitajte i ovo Ilustracija u 2024. godini Rusija planira testirati interkontinentalne balističke projektile

Za 71-godišnjeg Putina izbori su formalnost. Naime, uz potporu države, državnih medija i gotovo bez izraza neposluha javnosti, pobjeda mu je garantirana.

Putinovi pristaše navode da je ponovno uspostavio red, nacionalni ponos i dio utjecaja koji je Rusija izgubila tijekom burnog raspada Sovjetskog Saveza, a njegov rat u Ukrajini, koji naziva "specijalnom vojnom operacijom", ocjenjuju opravdanim.

Pročitajte i ovo Otok Kauai na Havajima Što to on gradi? Golemi tajni građevinski projekt iza zida: "Ima podzemno sklonište i otvor za bijeg! Ovakvo nešto radi samo vojska"

Višegodišnje gušenje političkih protivnika i kritičara, potpomognuto novim zakonima o lažnim vijestima i diskreditiranju vojske, dovelo je do dugih zatvorskih kazni ili bijega u inozemstvo onih koji kritiziraju rat jer se prostor za neslaganje polako ali sigurno smanjivao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene