Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je britanskom premijeru Davidu Cameronu kazao da još uvijek nema dokaza da je sirijski režim protiv pobunjenika upotrijebio kemijsko oružje, priopćio je ured za odnose s javnošću britanskog premijera.


U telefonskom razgovoru dvojice čelnika, Putin je kazao da "nema dokaza niti o korištenju kemijskog oružja niti o tome tko bi bio odgovoran", doznaje se od glasnogovornika Downing Streeta.

Vezani članci Villa La Grange Ovo je velebna vila Genevi u kojoj će se održati povijesni susret Bidena i Putina Slika nije dostupna HOLLANDEOV DIPLOMATSKI MARATON Na redu su Putin i Renzi

>> Inspekori UN-a prikupili prve uzorke krvi u Siriji

Šef britanske vlade je kazao da postoji određena sumnja da iza napada stoji režim u Damasku te je izrazio sumnju u kapacitete pobunjenika da izvedu takav napad.

Podsjetio je i da je režim Bašara al-Asada pokrenuo ofenzivu golemih razmjera na područje gdje je izveden napad. "Režim je također inspektorima UN-a ometao pristup mjestu navodnog kemijskog napada što nam daje za pomisliti da nešto skriva", nastavio je Cameron.

Putin i Camerom su međutim potvrdili da nitko ne bi smio koristiti kemijsko oružje bez da međunarodna zajednica na to odgovori, o čemu su se u lipnju složili svi čelnici skupa G-8. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook