Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pristup s puno pregovora'

Pusić: Hrvatska ne treba odlučivati o BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica HNS- a i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić izjavila je kako se Hrvatska ne bi trebala miješati u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine te kako ne bi trebala ni odlučivati što će se u susjednoj državi raditi.

'Hrvatska može imati svoje mišljenje. Različiti ljudi mogu imati različite stavove, no sigurno je da se nikakve odluke u vezi s BiH ne mogu donositi ovdje', kazala je Pusić u izjavi koju prenosi sarajevski 'Dnevni avaz'. Pusić je istaknula kako je stabilna BiH interes Hrvatske jer je to važno pitanje za cijelu regiju, no sve bitne odluke moraju se donositi isključivo u BiH.

'Ne postoji ideja da se nameće bilo što', kazala je Pusić. Komentirajući trenutačnu političku krizu u BiH prouzročenu sukobima oko uspostave vlasti Pusić je ocijenila kako je u trenutačnim raspravama potrebno strpljenje i smirivanje napetosti. 'Nitko iz povećanih napetosti nije profitirao', kazala je Pusić pojašnjavajući kako je sada potreban pristup 's puno pregovora i dogovora'.

Krajnji cilj u slučaju BiH, baš kao i svih drugih zemalja, trebao bi biti približavanje nekom modelu građanske države, no i za to je potrebno strpljenje i postupni pristup. Od ključnog je značenja da se sva tri naroda u BiH osjećaju dobro u svojoj zemlji, poručila je Pusić.

'Treba poći od pretpostavke da nacije u perspektivi ne bi trebale imati svoje opcije. Drugim riječima, da jedna politička opcija ne znači nužno da je podržava samo jedna nacija', zaključila je Pusić uz poruku da političke stranke u BiH moraju evoluirati na taj način da budu prihvatljive ljudima različitih nacionalnosti. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 Borba za glasove Režu vrpce, otvaraju zgrade, radove... Razletjeli su se na sve strane: Jedna je stvar i više nego jasna Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene