Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve se još broje

Puknuće nasipa u Indoneziji: Najmanje 77 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puknuće nasipa na umjetnom jezeru u petak blizu Jakarte uzrokovalo je smrt najmanje 77 osoba dok se stotinjak osoba smatra nestalima priopćile su vlasti.

Približno 500 osoba, među kojima vojnici, mobilizirano je danas kako bi nastavilo potragu u zoni opustošenoj u petak rano ujutro bujicom blata u Cireundeu, predgrađu glavnog grada Indonezije, kazao je Sunaryo, koordinator spasioca. 'Potraga je otežana blatom i brojnim krhotinama', kazao je on.

Pročitajte i ovo Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu" Poplave u Indoneziji (Foto: Getty Images) Prirodna katastrofa Poplavljena brana u Indoneziji: Vodena bujica odnijela najmanje 30 života, a još 3000 osoba je evakuirano

>> Pedeset mrtvih zbog puknuća nasipa i poplave

Zemljana brana koja je štitila umjetno jezero u Situ Gintungu počela je pucati u petak prije nego se urušila u dužini od dvadeset metara.

Gotovo sva voda iz jezera koje se proteže na dvadesetak hektara s kapacitetom od približno dva milijuna kubnih metara, brzo se izlila. Oko 500 kuća uništeno je, voda je odnosila krovove i dijelove zidova. Stanovnici su događaj usporedili s tsunamijem zbog neočekivanosti i snage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene