Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puknuće nasipa na umjetnom jezeru u petak blizu Jakarte uzrokovalo je smrt najmanje 77 osoba dok se stotinjak osoba smatra nestalima priopćile su vlasti.


Približno 500 osoba, među kojima vojnici, mobilizirano je danas kako bi nastavilo potragu u zoni opustošenoj u petak rano ujutro bujicom blata u Cireundeu, predgrađu glavnog grada Indonezije, kazao je Sunaryo, koordinator spasioca. 'Potraga je otežana blatom i brojnim krhotinama', kazao je on.

>> Pedeset mrtvih zbog puknuća nasipa i poplave

Vezani članci Potres u Indoneziji Potres magnitude 6 stupnjeva u moru kod Indonezije Ostaci zrakoplova Poginule 62 osobe: Indonezija pronašla snimač glasa iz kokpita srušenog aviona Sriwijaya Air, otkriveno zašto se srušio u more

Zemljana brana koja je štitila umjetno jezero u Situ Gintungu počela je pucati u petak prije nego se urušila u dužini od dvadeset metara.

Gotovo sva voda iz jezera koje se proteže na dvadesetak hektara s kapacitetom od približno dva milijuna kubnih metara, brzo se izlila. Oko 500 kuća uništeno je, voda je odnosila krovove i dijelove zidova. Stanovnici su događaj usporedili s tsunamijem zbog neočekivanosti i snage.