Agenti američke službe sigurnosti naprasno su prekinuli presicu Donalda Trumpa i odveli ga iz prostorije. Ubrzo se vratio i rekao kako je u blizini Bijele kuće došlo do pucnjave.


Konferencija za novinare američkog predsjednika Donalda Trumpa prekinuta je nakon samo nekoliko minuta.

Vezani članci Peđa Grbin o Sabi - 2 SDP zabrinut zbog jutrošnjeg napada na Markovu trgu, traže preispitivanje osiguranja Plenković o pucnjavi pred Vladom Plenković o pucnjavi: "Sve upućuje na to da je ovo zločin individualnog karaktera", Božinović: "Pojačat ćemo mjere"

Dok je govorio o koronavirusu, Trumpu je pristupio agent tajne službe. Nešto mu je šapnuo, a zatim je predsjednik napustio prostoriju.

Navodno je ispred Bijele kuće odjeknulo nekoliko pucnjeva. Kompleks je bio blokiran, a zbunjeni novinari morali su napustiti konferencijsku dvoranu. 

Jedna osoba u bolnici

"Došlo je do pucnjave ispred Bijele kuće", rekao je Trump nakon što je presica nastavljena, kratko vrijeme nakon incidenta. Zahvalio je službama na brzoj reakciji.

Jedna je osoba prebačena u bolnicu i zasad nije poznato u kakvom je stanju. Russia Today piše kako se pucnjava dogodila u ulici blizu Bijele kuće, a Trump je dodao da je policija upucala osumnjičenog.