Pucnjava u sinagogi kod San Diega (Foto: AFP)
Pucnjava u sinagogi kod San Diega (Foto: AFP) Foto: Afp

U pucnjavi na vjernike u sinagogi blizu San Diega, u Sjedinjenim Državama, jedna je osoba ubijena i tri su ranjene a predsjednik Trump je putem društvene mreže uputio "iskrenu sućut" obiteljima žrtava, javljaju svjetske agencije.


Napadač koji je zapucao na vjernike u sinagogi u Powayju, sjeverno od San Diega, na jugu Kalifornije, je 19-godišnji bijelac, objavila je Ansa.

Vezani članci Očevid u Zapruđu nakon pucnjave - 8 Pucnjava u Novom Zagrebu: 30-godišnjak ranjen u nogu, prevezli su ga u KBC Zagreb Pucnjava u sinagogi kod San Diega (Foto: AFP) Napadač na sinagogu napisao protužidovski manifest, sada je pod istragom i za podmetanje požara u džamiji

Mladić je zapucao iz poluautomatskog oružja na vjernike koji su se okupili na obredu u povodu židovskog blagdana Pashe, dodaje agencija.

"Imali smo četvero ranjenih iz vatrenog oružja, jedna je osoba umrla", rekao je gradonačelnik Steve Vaus za televizijsku mrežu MSNBC, prenosi France Presse.

Rabin je ranjen u ruku i nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti, navodi agencija.

Američki predsjednik Donald Trump je u subotu uputio "iskrenu sućut" obiteljima žrtava pucnjave u sinagogi, prenosi francuska agencija.

"Zasad se čini da je riječ o zločinu iz mržnje i izražavam iskrenu sućut svima koji su stradali. Rasvijetlit ćemo tu stvar", rekao je Trump u Bijeloj kući. (Hina)