Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 ranjenih

Strava u Kaliforniji: U pucnjavi umrlo šest osoba, policija traga za počiniteljima

Šest osoba je ubijeno, a deset ozlijeđeno u jutrošnjoj pucnjavi u kalifornijskome gradu Sacramentu, a policija je priopćila da još traga za osumnjičenima.

Policija iz Sacramenta u Kaliforniji objavila je na Twitteru vijest da se dogodila pucnjava u kojoj je smrtno stradalo šest osoba, a 10 je ozlijeđeno.

 

Pucnjava se dogodila oko dva sata ujutro po lokalnom vremenu, u blizini Golden 1 centra, arene u kojoj košarkaška momčad Sacramento Kings održava utakmice i trenira i u kojoj se održavaju koncerti. Policija je ogradila nekoliko blokova, no nije objavila pojedinosti o dobi ili identitetu žrtava.

"Molimo za pomoć javnosti. Tražimo da nam pomogne identificirati osumnjičene za ovaj zločin i da nam pružite sve informacije koje nam mogu pomoći u rješavanju ovog slučaja", rekla je novinarima šefica policije Sacramenta, Kathy Lester.

Članovi obitelji čekaju vijesti o nestalima.

Pucnjava se dogodila samo nekoliko blokova od zgrade koja je nedavno pretvorena u zabavni centar.

"Broj mrtvih i ranjenih teško je shvatiti. Čekamo više informacija o tome što se točno dogodilo u ovom tragičnom incidentu", napisao je gradonačelnik Darrell Steinberg na Twitteru. "Sve češće oružano nasilje pošast je u našem gradu, državi i zemlji. Podupirem sve akcije kojih je cilj smanjiti ga."

Pravo na posjedovanje oružja zajamčeno je ustavom, a pokušaje reguliranja njegove prodaje često blokira američki Kongres, u kojemu moćni lobi za oružje NRA ima snažan utjecaj.

Od početka 2022. godine, stranica Gun Violence Archive evidentirala je više od 10.700 smrtnih slučajeva od posljedica pucnjave u Sjedinjenim Državama, uključujući i samoubojstva.

Tijekom 2021. zabilježeno je 45.000 mrtvih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene