Dok su putnici čekali svoju prtljagu na aerodromu Fort Lauderdale-Hollywood, napadač je na njih otvorio vatru. Ubio je najmanje pet osoba, a osam je ozlijedio. Policija ga je svladala, međutim velik broj policajaca ondje i dalje provodi aktivnosti.


Napadač koji je na sebi imao majicu ''Star Wars'' otvorio je vatru na aerodromu Fort Lauderdale-Hollywood, pri čemu je ubio najmanje pet osoba, doznaje se od službenih izvora, prenosi Reuters. U pucnjavi, koja se dogodila oko 13 sati po lokalnom vremenu, ozlijeđeno je osam osoba.

Vezani članci Dječak s pištoljem, ilustracija Videoigra kao inspiracija: 14 godišnjakinja i 12-godišnjak pobjegli iz doma za nezbinutu djecu, pronašli pištolje i pucali na policajce Američka policija, ilustracija Još jedna masovna pucnjava u SAD-u: Trojica napadača ubila dvoje i ranila najmanje 20 ljudi

Službene izjave i izjave svjedoka o tome kako je napadač uhićen su različite. Jedna je svjedokinja ispričala da ga je policajac upucao dok je pokušavao napuniti oružje. Dodaje da napadač nije ništa izvikivao, samo je nasumično ispaljivao metke. Izgledao je, kaže, kao da je u dvadesetima.

Šerif Broward Countyja Scott Israel koji se obratio medijima ubrzo nakon pucnjave rekao je da je napadač priveden bez ispaljenog metka te da nema potvrde o drugoj pucnjavi koja je navodno uslijedila nakon prvog napada.

John Schlicher, koji je rekao MSNBC-ju da je vidio napad, opisao je napadača kao "vitkog muškarca" koji je "pucao ravno u nas" dok su putnici čekali da uzmu svoju prtljagu s pokretne trake.

"Pognuo sam glavu i pomolio se" rekao je Schlicher dodajući da je njegova žena pružila prvu pomoć nekome tko je bio pogođen u glavu.

Na Twitteru zračne luke objavljeno je da se incident dogodio u prostoru za preuzimanje prtljage terminala 2.

Motiv napada još nije poznat.

Na mjestu događaja su i dalje brojne policijske snage te se čini kako provode akciju uhićenja sumnjivih osoba.  

O pucnjavi se obratio i izabrani američki predsjednik Donald Trump, poručivši da je upravo razgovarao s guvernerom

Floridski guverner Rick Scott na putu je prema Fort Lauderdaleu, drugoj po veličini u južnoj Floridi, gdje će ga snage sigurnosti upoznati sa situacijom.