Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Vlasti ništa ne poduzimaju

Ptice napadaju vrtičku djecu i kradu im hranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predškolska djeca u jednom vrtiću na jugu Švedske više ne mogu na piknik jer horde gladnih ptica vrebaju njihove lounch pakete.

Jednom na tjedan predškolska djeca u jednom vrtiću u gradu Eslovu po programu bi trebala uživati u izletu i pikniku na otvorenom. No, sada je to postalo nemoguće.

Pročitajte i ovo Obnova Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima Nakon osam mjeseci Djeca su ostala bez utočišta za igru i smijeh, sada je napokon počela obnova: "Jedva čekamo da se vratimo" Napadi na maloljetnike - 2 Kriminalističko istraživanje Maloljetnici pljačkaju maloljetnike po centru Zagreba: Napadi traju već mjesecima, policija riješila najnoviji slučaj i objavila detalje

'Čim iznesemo bilo kakvu hranu jako je teško otjerati ih. Uopće se ne boje, čak ni ako smo na metar blizine', rekla je odgojiteljica Gerd Person. 'Ako je neka kutija za ručak ostavljena bez nadzora, doslovce se trgaju za nju'.

Gačci, ptice vrlo slične vrani, lete oko glava djece i po njima ispuštaju fekalije. 'Oduvijek su tu, no nedavno se situacija pogoršala', kazao je Person. 'Nitko ih se ne boji, čak ni djeca, no nije baš ugodno ručati okružen njihovim izmetom. A ipak smo zabrinuti i zbog bolesti poput ptičje gripe ili salmonele'.

Vrtić je zatražio od vlasti da nešto poduzme u vezi napasnih ptica, no odgovor koji su dobili nije im se svidio. Vlasti ne planiraju poduzeti baš ništa po pitanju smanjenja broja ptica.

'Nadam se da će promijeniti mišljenje, jer mi inače ne možemo ispoštovati predviđeni program na ovaj način', kazala je Person. 'Za sada su nam rekli samo da idemo na izlet drugdje, no tih ptica ima zaista svugdje'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene