Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako vam se sviđa crna kava, možda ste netko tko voli snažne okuse, netko tko se brine za svoje zdravlje ili smatrate da je to ispravan način na koji bi se trebala piti kava. Ili ste možda - psihopat.


Nova studija objavljena u časopisu Appetite pronašla je korelaciju između ljubavi prema crnoj kavi i sadističkih ili psihopatskih tendencija.

Vezani članci Slika nije dostupna U neandertalskoj DNA otkriveni novi misteriji i iznenađenja Slika nije dostupna U ovim profesijama 'čuči' najviše psihopata

Istraživanje je obuhvatilo više od 1000 odraslih osoba, od kojih je zatraženo da iskažu svoje preferencije vezane uz razne okuse. Sudionici su zatim proveli niz testova osobnosti koji ocjenjuju osobine antisocijalne osobnosti, poput sadizma, narcizma i psihopatije, prenosi Indy100.

Istraživanje koje su proveli istraživači na Sveučilištu u Innsbrucku pokazalo je da je sklonost gorkom okusu povezana s psihopatološkim ponašanjem.

Najbliža povezanost bila je između gorke hrane i "svakodnevnog sadizma" - to jest uživanja u nanošenju umjerene razine boli na druge.

No, nije samo crna kava znak za alarm - studija je također pokazala da su sudionici koji preferiraju rotkvice, celer i tonik također imaju veću vjerojatnost da pokazuju antisocijalne osobine.

Ovo nije prvi put da je istraživanje pronašlo vezu između okusa i osobnosti. Prethodne studije su pokazale da su slatki okusni doživljaji povećali "pristojnost" i žudnju da pomognu, dok gorko okusno iskustvo povećava neprijateljstvo i izaziva oštrije moralne prosudbe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju