Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedok tužiteljstva

Prvi svjedok protiv Mladića na sudu u Haagu 25. lipnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak izvođenja dokaza prvotno je bio predviđen za 29. svibnja, no zbog pogreške tužiteljstva je odgođen

Suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid i zločin protiv čovječnosti tijekom rata u BiH, nastaviti će se 25. lipnja, objavio je Međunarodni kazneni sud u Haagu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakonske izmjene Veličao ratnog zločinca pa zaradio optužnicu: Postavio plakat Mladića - "Bog te poživio, i zdrav nam bio" Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega

Suđenje se nastavlja svjedočenjem prvog svjedoka tužiteljstva, a početak izvođenja dokaza prvotno je zakazan za 29. svibnja, no zbog pogreške tužiteljstva je odgođen.

Naime, tužiteljstvo nije na vrijeme objavilo sve materijale, odnosno, predstavilo ih obrani, pa je Pretresno vijeće zaključilo da je odgađanje početka saslušanja prvog svjedoka opravdano, no nisu prihvatili zahtjev obrane da se suđenje odgodi na šest mjeseci.

'Određujući vremenski period odgađanja koji će odobriti, Vijeće je uzelo u obzir rad koji trebaju obaviti branitelji i njihovo pomoćno osoblje zbog nepravovremenog objavljivanja materijala od strane tužiteljstva', pojasnili su na sudu. Tužiteljstvo do 30. svibnja mora podnijeti novi raspored svjedoka.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene