Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump baš nema sreće s pravopisom, pa iako ovaj put on nije kriv, pozivnice za njegov prvi govor o stanju "umije" umjesto "unije", kako je pogrešno napisano, već su izazvale šaljive komentare.


Na ulaznicima tiskanima za zastupnike oba doma Kongresa koji će u utorak navečer prisustvovati prvome govoru predsjednika Trumpa o stanju nacije potkrala se sitna greška, pa je engleska riječ "union" otisnuta kao "uniom".

Vezani članci Donald Trump Obavještajne službe procijenit će rizik dokumenata pronađenih na Trumpovu imanju Dio kongresnica odnijenuo je bijele kombinacije (Foto: AFP) Demokratske zastupnice u bijelim kombinacijama pratile Trumpov govor o stanju nacije, ovo je razlog

"Reklo bi se da je Betsy DeVos bila odgovorna za pravopis", napisao je na Twitteru demokratski zastupnik Raul Grijalva, kriveći ministricu obrazovanja.

Bogatašica DeVos koju je Trump izabrao za ministricu obrazovanja jako je kritizirana zbog nepoznavanja materije kojom se treba baviti, ali za propust je kriv čovjek zadužen za protokol i sigurnost u Predstavničkom domu.

"Ima jedna pogreška na pozivnici", potvrdio je glasnogovornik i objasnio "pogreška je odmah ispravljena i sada dijelimo ispravljene ulaznice".

Donald Trump (Foto: AFP) Pogreška na pozivnici za Trumpov govor (Screenshot Twitter)

Šteta što je to prekasno da se zaustave sarkastični komentari.

"Žurim se na govor o stanju Umije sutra", zatvitao je republikanski senator Marco Rubio.

Donald Tump bio je više puta ismijavan zbog pravopisnih pogrešaka uočenih na njemu omiljenoj društvenoj mreži Twitteru. Dok je još bio izabrani predsjednik i čekao da prisegne, on je englesku riječ "unprecedented", koja znači "bez presedana", pogrešno napisao kao "unpresidented", što bi se vrlo slobodno moglo prevesti kao 'bez predsjednika".

Sredinom prošle godine u New Yorku je bila priređena izložba uokvirenih najboljih tvitova predsjednika Trumpa.

(Hina)
 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju