Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte spektakularne dočeke diljem svijeta

VIDEO Dubai priredio spektakl - oborili 'vatrometni' rekord!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi su u Novu godinu ušli stanovnici Božićnog Otoka, u utorak u 11 sati po našem vremenu. Spektakularni dočeci priređeni su u brojnim svjetskim metropolama. Dubai je oborio rekord u najvećem ikad održanom novogodišnjem vatrometu.

U Novu 2014. godinu prvi u svijetu ušli su stanovnici Božićnog Otoka, Kiribata i Samoe. Sat vremena nakon toga, Novu godinu dočekali su Novozelanđani. U Aucklandu, najvećem gradu na Novom Zelandu, Nova je godina dočekana uz raznobojni vatromet koji je obasjao Sky Tower točno u ponoć. Tisuće je slavljenika plesalo na ulicama toga grada i s veseljem dočekalo Novu 2014.

Pročitajte i ovo Doček u Splitu ODLIČNA ATMOSFERA VELIKA GALERIJA Pogledajte kako su hrvatski gradovi ušli u 2023. godinu Slika nije dostupna U SKLADU S VREMENOM Jedan hrvatski grad odustaje od novogodišnjeg vatrometa: "Želimo zaštititi životinje i okoliš"

Sydney u Australiji, u Novu godinu ušao je spektakularnim vatrometom. Tone eksploziva odaslane su s Opere u Sydneyju prvi put u više od deset godina.Proslava za predviđenih 1,6 milijuna osoba stajala je šest milijuna australskih dolara (3,8 milijuna eura), po gradonačelniku Cloveru Mooreu. Cijena je to 'najljepšeg dočeka Nove godine na svijetu, u najljepšoj luci na svijetu', kazao je Moore. Nezaboravni spektakl trajao je punih 12 minuta.

U utorak u 16 sati u Novu godinu ušli su stanovnici Japana koji su je dočekali na nešto drugačiji način. Oni su Novu 2014. pozdravili udarcima u gong i molitvom.  Sat vremena kasnije,po našem vremenu, Nova 2014. dočekana je i u Kini. Deseci tisuća ljudi uživali su u veličanstvenom vatrometu iznad Victoria Harboura u Hong Kongu. Tisuće raketa ispaljeno je sa sedam nebodera.

Ništa manje spektakularno nije bilo ni u Tapeiu, na Tajvanu. Bogati vatromet obasjao je Tapei 101 Tower, drugi neboder po veličini, a nalazi se u samom centru Tapeia. Stanovnici i turisti toga grada Novu su dočekali uz zvukove njihovih velikih zvijezda – rock skupine Mayday.

I na Filipinima se slavilo nešto skromnije nego ranijih godina, osobito u područjima opustošenim supetajfunom Haijanom. Stanovnici Seula ulazak u 2014. dočekali su uz tradicionalna 33 udarca brončanog zvona iz XV. stoljeća. U vatrometu su uživali i stanovnici Singapura, a najviše ih se okupilo u financijskoj četvrti grada.

Pakistan je u Novu godinu ušao u 20 sati, Irak će u 22, a Grčka u 23 sata po našem vremenu. Sat vremena nakon Hrvatske, u Novu godinu ulazi Velika Britanija, Brazil u 3 sata ujutro prema našem vremenu, dijelovi SAD-a i Kanade u 6 ujutro.

Dubai oborio rekord

Iako su poznate svjetske metropole priredile spektakularne dočeke, ipak je najspektakularniji doček bio u Dubaiju koji je Novu godinu dočekao u utorak u 21 sat po našem vremenu.

Dubai je ulazak u 2014. obilježio najspektakularnijim i najvećim vatrometom koji je nebo nad gradom obasjavao šest minuta, eksploziv je odaslan u zrak s 400 mjesta u gradu, a angažirano je bilo oko 200 pirotehničara. Time su zaslužili mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda za najveći ikada održan novogodišnji vatromet.

Organizatori su priredili show duž obale Dubaija. (I.D./S.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene