Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prva borbena postrojba iz BiH od kolovoza u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oružane snage Bosne i Hercegovine u kolovozu će uputiti u Irak svoju prvu borbenu postrojbu od 49 vojnika, koja će se pridružiti koalicijskim snagama predvođenim Amerikancima, potvrdio je načelnik Glavnog stožera OS BiH general Sifet Podžić.

"Postrojba se već tri mjeseca nalazi na obuci u Banjoj Luci, a po upućivanju u misiju prvih sedam dana provest će na pripremama u Kuvajtu", kazao je Podžić u izjavi koju je u četvrtak prenio "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

General Podžić je ovog tjedna boravio u Iraku na čelu izaslanstva OS i Ministarstva obrane BiH, a tijekom razgovora vođenih u Bagdadu sa zapovjednikom američkih snaga generalom Davidom Petraeusom dogovorene su pojedinosti oko rasporeda i zadaća koje će obavljati vojnici iz BiH tijekom misije u toj zemlji.

Vojnici iz BiH trebaju preuzeti poslove osiguranja baze "Echo", gdje je od ranije smještena postrojba pirotehničara iz BiH.

Oružane snage BiH u Irak su poslale već sedam rotacija pirotehničara koji uništavaju prikupljena neeksplodirana sredstva. Nitko od pripadnika OS BiH koji su do sada bili angažirani Iraku nije nastradao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene