Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sporazum

Proturaketni štit utječe na rusko-američke pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki plan proturaketnog štita u Europi utječe na pregovore između Rusije i Sjedinjenih Država o novom sporazumu smanjenja njihovih strateških nuklearnih arsenala, izjavio je u zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

'Stanje u području proturaketne obrane i odnosi SAD-a i njihovih saveznika u Istočnoj Europi u vezi te teme utječu izravno na naše pregovore o sporazumu START', rekao je Rjabkov, prenosi agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

>> Moskva: Američki proturaketni štit uperen protiv Rusije

'Novi rusko-američki sporazum je 97 posto završen', rekao je u srijedu šef glavnog stožera ruskih vojnih snaga Nikolaj Makarov, prenijele su ruske agencije. On je precizirao da preostaju još samo tehnička pitanja. Bugarska i Rumunjska su izjavile da su spremne primiti na svoje teritorije elemente američkog proturaketnog štita o kojem dugo spore Moskva i Washington. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene