Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki plan proturaketnog štita u Europi utječe na pregovore između Rusije i Sjedinjenih Država o novom sporazumu smanjenja njihovih strateških nuklearnih arsenala, izjavio je u zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov.


'Stanje u području proturaketne obrane i odnosi SAD-a i njihovih saveznika u Istočnoj Europi u vezi te teme utječu izravno na naše pregovore o sporazumu START', rekao je Rjabkov, prenosi agencija Interfax.

>> Moskva: Američki proturaketni štit uperen protiv Rusije

Vezani članci Američki sud, ilustracija Dugogodišnji cilj konzervativaca ostvaren: Američki Vrhovni sud će razmotriti pitanje pobačaja Američki sustav protuzračne obrane Patriot stiže u Zemunik 02 Postoji poseban razlog: Američki sustav protuzračne obrane ''Patriot'' stiže u Zemunik

'Novi rusko-američki sporazum je 97 posto završen', rekao je u srijedu šef glavnog stožera ruskih vojnih snaga Nikolaj Makarov, prenijele su ruske agencije. On je precizirao da preostaju još samo tehnička pitanja. Bugarska i Rumunjska su izjavile da su spremne primiti na svoje teritorije elemente američkog proturaketnog štita o kojem dugo spore Moskva i Washington. (Hina)