Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedujući protiv cijena benzina kamioni zakrčuju prilaze Beču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 1.400 teških teretnih vozila, dijelom i s prikolicama, zakrčilo je danas ujutro glavne autoceste i prilaze gradu oko Beča, prosvjedujući protiv enormnog porasta cijena benzina te visokih poreza i cestarina.

Kamioni se vuku brzinom puža stvarajući na taj način ogromne prometne čepove od ranog jutra, prvog radnog dana u tjednu, kad u Beč stižu tisuće ljudi na posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!" Židovski dio bečkog groblja - 3 podmetnut požar Zapaljen židovski dio bečkog groblja, iscrtani kukasti križevi: "Broj antisemitskih ispada u Austriji se značajno povećao"

Prema organizatorima prosvjedne akcije, Udruženju cestovnih prijevoznika, najmanje desetak kamiona očekuje se kasnije tijekom dana i na poznatom bečkom središnjem "Ringu", glavnoj prometnici oko najužeg centra koja ga okružuje poput prstena.

Prijevoznici ovom akcijom pokušavaju skrenuti pažnju na svoje probleme, tvrdeći da je Austrija jedno od najskupljih mjesta na svijetu za cestovne prijevoznike i da su zbog neizdrživog porasta troškova već deseci špedicijskih i transportnih poduzeća pala u stečaj što je dovelo do velikog porasta nezaposlenosti vozača kamiona. Prosvjedna akcija bi, kako je najavljeno, trebala trajati do kasnog poslijepodneva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene