Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedovali njemački neonacisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko tisuću neonacista mirnim je demonstracijama zahtijevalo oslobađanje Michaena "Lunikoffa" Regenera, neonacista osuđenog na zatvor zbog širenja rasne mržnje. Za to vrijeme, izraelski veleposlanik u Njemačkoj tvrdi da u toj zemlji raste broj neonacista te podsjeća kako su oko sinagoga i drugih židovskih institucija već neko vrijeme pojačane mjere sigurnosti.


Policija je objavila da nije bilo većih incidenata, ali privedeni su neki sudionici prosvjeda jer su nosili zabranjeno znakovlje i opasne predmete.

Pročitajte i ovo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće" Nathalie Reyes, američka ambasadorica Sletjela u zračnu luku Nova američka veleposlanica stigla u Zagreb: Objavila fotografiju na kojoj su mnogi uočili zanimljiv detalj

Stotine policajaca nadgledale su okupljanje kraj zatvora Tegela u kojem Michael Regener, nekadašnji pjevač zabranjene rock skupine Landser, služi zatvorsku kaznu od 40 mjeseci.

Regeneru, poznatome i po nadimku Lunikoff, prošle je godine odbijena žalba na presudu iz prosinca 2003. kad je osuđen zbog pripadnosti kriminalnoj organizaciji koja širi mržnju prema Židovima i strancima.
 
Njegova rock skupina Landser proglašena je kriminalnom organizacijom zbog toga što je glazbom širila rasnu mržnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene