Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko tisuću neonacista mirnim je demonstracijama zahtijevalo oslobađanje Michaena "Lunikoffa" Regenera, neonacista osuđenog na zatvor zbog širenja rasne mržnje. Za to vrijeme, izraelski veleposlanik u Njemačkoj tvrdi da u toj zemlji raste broj neonacista te podsjeća kako su oko sinagoga i drugih židovskih institucija već neko vrijeme pojačane mjere sigurnosti.Policija je objavila da nije bilo većih incidenata, ali privedeni su neki sudionici prosvjeda jer su nosili zabranjeno znakovlje i opasne predmete.

Vezani članci Filip Vučak Preminuo Filip Vučak, hrvatski veleposlanik u Parizu: "Dao je veliki doprinos razvoju hrvatske diplomacije od samog njezina početka" Gradonačelnik Opatije Dujmić u društvu francuskog veleposlanika u Hrvatskoj Gradonačelnik prekršio epidemiološke mjere, večerao s francuskim veleposlanikom: "Bilo bi neprimjereno odbiti"

Stotine policajaca nadgledale su okupljanje kraj zatvora Tegela u kojem Michael Regener, nekadašnji pjevač zabranjene rock skupine Landser, služi zatvorsku kaznu od 40 mjeseci.

Regeneru, poznatome i po nadimku Lunikoff, prošle je godine odbijena žalba na presudu iz prosinca 2003. kad je osuđen zbog pripadnosti kriminalnoj organizaciji koja širi mržnju prema Židovima i strancima.
 
Njegova rock skupina Landser proglašena je kriminalnom organizacijom zbog toga što je glazbom širila rasnu mržnju.