Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirana gradska vijećnica

Vrhunac nasilnih prosvjeda u Hong Kongu: Prosvjednici na policiju bacaju molotovljeve koktele, jedna osoba upucana

Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 4
Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 4 Afp
Aktualno Galerija Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 3 Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 2 Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 4 Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 1 Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp +2 Prosvjednici u Hong Kongu žestoko se sukobljavaju s policijom (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/7 >>
Žestok sukob izbio je između policije i prosvjednika diljem Hong Konga. Prosvjednici na policiju bacaju molotovljeve koktele, a policija je nekoliko puta ispalila suzavac prema prosvjednicima.

Prosvjednici u Hong Kongu u utorak su se žestoko sukobili s policijom. Kako javlja CNN, na policiju bacaju molotovljeve koktele i postavljaju barikade napravljene od smeća. Policija na eksplozije molotovljevih koktela odgovara bacanjem suzavca i vodenim topovima u kojima je voda pomiješana s plavom bojom i suzavcem, koji je danas ispalila više od 20 puta.

Pročitajte i ovo Nastavljaju se prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 2 ''Bolje mrtav, nego crven'' Policija ponovno uzvraća suzavcem i vodenim topovima: Tisuće prosvjednika na ulicama Hong Konga unatoč zabrani Nastavljaju se nasilni prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 5 Sukob u trgovačkoj četvrti Prosvjedi u Hong Kongu počeli nasilnim obračunima: Policija prosvjednicima odgovorila suzavcem i paprenim sprejem

Zbog nasilnih sukoba ispred gradske vijećnice naređeno je obvezna evakuacija zgrade koja je na meti prosvjednika od početka njihova prosvjeda.

Dok se u Pekingu vijore državne zastave na 70. obljetnici uspostave Narodne Republike Kine, u Hong Kongu prosvjednici pale kinesku zastavu. Policija je zbog toga objavila priopćenje u kojem oštro osuđuje uništavanje zastave i prosvjednicima poručuje da ''odmah prestanu s ilegalnim radnjama i povuku se''.

Kako CNN doznaje iz policijskih izvora, policija je koristila oružje, pri čemu je jedan muškarac upucan u prsa. Nije poznato je li muškarac jedan od prosvjednika. Iz bolnice Princess Margaret Hospital su potvrdili da su primili jednog muškaraca te da je u kritičnom stanju.

Od početka prosvjeda u utorak ujutro bolnice su zaprimile najmanje 15 ljudi, priopile su tamošnje vlasti. Dvije su osobe puštene na kućnu njegu, dok je preostalih 12 stabilno.  

Prosvjednici zapalili motocikle

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene