Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u Ateni

NERVOZA PRERASLA U NASILJE U ATENI Bačeni Molotovljevi kokteli na policiju, gorjele ulice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki parlament danas bi trebao usvojiti prve mjere iz sporazuma između Grčke i njezinih vjerovnika.

Na grčkim ulicama sve je više prosvjednika protiv štednje i mjera koje bi Grčku trebale izvesti iz teške financijske krize. Nemir se prelio i u sukobe s policijom, koji su večeras rezultirali čak i s nekoliko bačenih Molotovljevih koktela u Ateni, javlja The Guardian.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje bi bili u EU NAKON SVEGA Njemačka će Grčkoj predložiti da izađe iz eurozone na 5 godina? Slika nije dostupna Odmor nije pokvaren NEDODIRLJIVI GRČKI TURIZAM 'Ovo je magična zemlja, uopće nas ne ometa kriza'

Ipak, svi izvještavaju kako su prosvjedi osim nekoliko manjih incidenata mirni, i da je sve bilo u redu dok manja grupa nije počela bacati 'neku vrstu eksplozivnih naprava'.

Sve se dogodilo oko 20 sati ispred zgrade tamošnjeg parlamenta, a policija je na napade reagirala suzavcima, što je u jednom trenutku uzrokovalo masovan bijeg okupljenih prema okolnim ulicama.

Prije toga ih je tisuće u mirnim prosvjedima šetalo ulicama Atene šaljući poruke protiv novih sporazuma s vjerovnicima koje je zemlju nakratko izvuklo iz kolapsa. Ipak, novi dogovori znače i novi paket reformi odnosno štednji, kojih se narod zasitio.

Grčki parlament danas bi trebao usvojiti prve mjere iz sporazuma između Grčke i njezinih vjerovnika, pri čemu premijera Aleksisa Tsiprasa čeka borba s još uvijek nepoznatim ishodom. Francuski parlament velikom je većinom odobrio pregovore o trećem paketu finacijske pomoći Grčkoj. To su ranije ovog tjedna u Bruxellesu dogovorili ministri financija eurozone.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene