Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više tisuća ljudi prosvjedovalo je u četvrtak navečer u Barceloni za obranu sekularnosti i protiv posjeta pape Benedikta XVI. Španjolskoj, na poziv udruge 'Jo no t'espero'.


U mnoštvu, koje se procjenjuje na oko 2.500 ljudi, okupljenom na trgu Sant Jaumea, u povijesnoj jezgri Barcelone, neki su prosvjednici preko ramena nosili transparente na kojima je pisalo 'Jo no t'espero' (Ne očekujem te, na katalonskom).

Čelnici udruge 'Jo no t'espero' koja okuplja više skupina, među kojima udruge građana, ateista, aktivista za prava homoseksualaca i feministkinje, rekli su da ovim prosvjedom žele "pokazati pluralizam katalonskog društva" i izraziti različite svjetonazore.

Vezani članci Državni stanovi na prodaju (Foto: Ministarstvo državne imovine) U potrazi ste za stanom? Država ima (ras)prodaju, najjeftiniji košta tek nešto više od 20 tisuća kuna Slika nije dostupna 9131 neriješen slučaj stariji od 10 godina: Ako vam sudski postupak traje desetljećima možete tužiti državu

Papa će u subotu pohoditi Santiago de Compostelu, tradicionalno mjesto hodočašća, na sjeverozapadu Španjolske, a sutradan Barcelonu, gdje će posvetiti Baziliku Svete obitelji (Sagrada Familia). (Hina)