Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Uoči Papina dolaska

Prosvjedi u Barceloni za 'sekularnu državu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća ljudi prosvjedovalo je u četvrtak navečer u Barceloni za obranu sekularnosti i protiv posjeta pape Benedikta XVI. Španjolskoj, na poziv udruge 'Jo no t'espero'.

U mnoštvu, koje se procjenjuje na oko 2.500 ljudi, okupljenom na trgu Sant Jaumea, u povijesnoj jezgri Barcelone, neki su prosvjednici preko ramena nosili transparente na kojima je pisalo 'Jo no t'espero' (Ne očekujem te, na katalonskom).

Pročitajte i ovo Zgrada u Zadru - 2 NA POLUOTOKU Odluka koja je podigla popriličnu prašinu: Država daruje Crkvi zgradu na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zadru Slika nije dostupna Turski tisak poziva Gula da očuva sekularnu državu

Čelnici udruge 'Jo no t'espero' koja okuplja više skupina, među kojima udruge građana, ateista, aktivista za prava homoseksualaca i feministkinje, rekli su da ovim prosvjedom žele "pokazati pluralizam katalonskog društva" i izraziti različite svjetonazore.

Papa će u subotu pohoditi Santiago de Compostelu, tradicionalno mjesto hodočašća, na sjeverozapadu Španjolske, a sutradan Barcelonu, gdje će posvetiti Baziliku Svete obitelji (Sagrada Familia). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene