Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

11 uhićenih prosvjednika

Prosvjedi u Americi se šire na Washington i LA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest muškaraca i pet žena uhićeno je u četvrtak u Los Angelesu za vrijeme prosvjeda simpatizera pokreta 'Zauzmimo Wall Street', koji je okupio oko 500 osoba u središtu grada, izvijestila je policija.

Prosvjednike, među kojima su neki priznali da pripadaju grupi pod nazivom 'Zauzmimo Los Angeles', po uzoru na članove njujorškog pokreta 'Zauzmimo Wall Street', predvodila je skupina koja od banaka zahtijeva da više ne protjeruju obitelji iz domova, da plaćaju svoj dio poreznih obveza te da pomognu u izgradnji siromašnih četvrti grada. Jedanaest uhićenih ilegalno je ušlo u jednu od prostorija Bank of America. Nedugo nakon privođenja i uplate iznosa od 5000 dolara po osobi, pušteni su na slobodu, izvijestio je glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Burza - 3 VREMENA JE MALO Wall Street pao: Još uvijek nema dogovora o najvišoj granici duga SAD-a Huu Can Tran ubio 10 ljudi Ovo je masovni ubojica iz plesnog studija, bio je učitelj: "Ako bih propustila ples, lako bi se razljutio"

Prosvjednici još od subote kampiraju pred vjećnicom grada Los Angelesa, po uzoru na njujorške prosvjednika koji tjednima okupiraju trg u blizini Wall Streeta, financijskog središta Amerike. Prosvjed se širi diljem SAD-a pa tako od 1. listopada oko 1000 prosvjednika kampira u blizini Bijele kuće i korporacija u Washingtonu.

Prosvjednici se nazivaju '99%' aludirajući na stanovnike koji nisu u 1% imućnijih Amerikanaca. Jedan od prosvjednika u Washingtonu rekao je 'Siromašni više nisu strpljivi'. Predsjednik Barack Obama u četvrtak je rekao novinarima da je pokret 'Zauzmimo Wall Street' posljedica američkih frustracija proizašlih iz financijske krize. Nekoliko republikanskih predsjedničkih kandidata osudilo je prosvjednike uključujući favorita Mitt Romneya i Hermana Caina čija popularnost raste sudeći po posljednjim anketama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene