Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prkos stanovnika

Talibani pucali na prosvjedu u Afganistanu: "Jedan mi je stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Mislio sam da da će me ubiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi se prosvjedi događaju diljem Afganistana i stanovnici prkose naredbi talibana da ostanu u svojim domovima.

U Kabulu se održavaju prosvjedi, a cilj je pokazati prkos pritisku talibana koji su naredili stanovnicima da ostanu kod kuće.

Deseci demonstranata okupili su se u blizini pakistanske ambasade u Kabulu, a talibani su, da bi ih rastejrali, počeli pucati.

Fotografije koje kruže društvenim mrežama pokazuju ozlijeđene novinare koji su prebijeni nakon što su ih talibani uhitili. Oni su pratili prosvjede žena ispred policijske postaje.

Fotograf Nematullah Naqdi opisao je za AFP kako je to izgledalo.

"Jedan mi je taliban stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Udarili su me i nogom u glavu, mislio sam da će me ubiti", rekao je. 

U posljednjim demonstracijama demonstranti koji su uzvikivali "želimo slobodu" rastjerani su ispred pakistanskog veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Frontex u pripremama EU se priprema na priljev tražitelja azila iz Afganistana: "Događaji s Bjelorusijom otvorili su svima oči, taj način poticanja migranata..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Precizne uredbe Talibani odredili nova pravila za studentice: Na fakultet samo u abaji i s nikabom...

Prosvjedi se održavaju i u provincijama Parwan i Nimruz. Pucnjave je bilo i u Parwanu. "Nitko ne može utišati naš glas silom oružja, smrt Pakistanu i Sjedinjenim Američkim Državama", vikali su prosvjednici.

Nekoliko žena je pretučeno i uhićeno jer su prosvjedovale na ulici.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene