Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički sukobi

Prosvjedi na Tajlandu: 18 mrtvih, 800 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U najgorim političkim sukobima u 18 godina u Bangkoku na Tajlandu poginulo je 18 osoba, dok ih je preko 800 ozlijeđeno, pokazuju najnoviji podaci koje je objavio Medicinski centar Erawan.

Tajlandske snage sigurnosti sukobile su se s prosvjednicima, takozvanim ‘crvenokošuljašima’, koji zahtijevaju smjenu vlade i prijevremene izbore. Broj stradalih povećao se tijekom noći iako su sukobi prekinuti nakon što su se u subotu navečer snage sigurnosti povukle i zatražile od prosvjednika da učine isto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pilot pozvao liječnika Strašna nesreća u avionu: Putniku iz usta i nosa počela curiti krv za vrijeme leta Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

>> Tajlandski premijer odbija dati ostavku

Grad s 15 milijuna stanovnika doimao se mirnim u nedjelju rano ujutro. Tajlandske snage sigurnosti upotrijebile su suzavac i gumene metke u uličnim sukobima s prosvjednicima u subotu navečer, a oni su uzvratili granatama i zapaljivim bombama pri čemu je poginulo četiri vojnika.

Demonstracije i nemiri u glavnome tajlandskom gradu traju od 14. ožujka. Nekoliko tisuća ‘crvenokošuljaša’, pristaša bivšeg premijera Thaksina Shinawatre, već tjednima svakodnevno prosvjeduje u Bangkoku, tražeći ostavku aktualnog premijera Abhisita Vejjajive i raspuštanje parlamenta. Prije nekoliko dana prosvjedi su postali nasilni, a vlada je proglasila izvanredno stanje kako bi ih stavila pod kontrolu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene