Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno 400

Prosvjed u Frankfurtu: 'Gladni ste? Pojedite bankara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija priopćila je da je u Frankfurtu privela četiri stotine protukapitalističkih prosvjednika koji su prekršili zabranu demonstracija protiv mjera štednje uvedenih radi borbe protiv krize eurozone.

Prosvjedi u njemačkoj financijskoj prijestolnici dio su četverodnevnog prosvjeda nazvanog 'Blockupy' protiv kapitalizma i mjera štednje, koji traje do subote.

'Gladni ste? Pojedite bankara', pisalo je na jednom transparentu ispred nebodera Messeturma u kojem su uredi Goldman Sachsa.

Policija je zatvorila nekoliko glavnih cesta u Frankfurtu, pa i glavnu prometnu arteriju koja prolazi uz Messeturm, a središte grada puno je policajaca. Reuters, čiji su uredi također u Messeturmu, javlja da zasad nema nasilja.

Prosvjednici su ljuti zbog siromaštva za koje optužuju vladinu reakciju na krizu koja se intenzivirala od izbora u Grčkoj na kojima nema jasna pobjednika pa raste strah od mogućega grčkog izlaska iz eurozone. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene