Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stari više ne valja

Propovijeda o Bogu i vjeri, a 'žica' za privatni avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Evanđelje prospertiteta' traži od vjernika da se odreknu 10 posto svojih primanja u korist Crkve.

Creflo Dollar američki je propovjednik iz Atlante koji se drži 'evanđelja prosperiteta' - teologije prema kojoj će u blagostanju i bogatstvu živjeti svi oni koji se u korist Crkve odreknu 10 posto svojih prihoda.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica, ministar "Čudna situacija" Malenica za Dnevnik Nove TV o prikupljanju donacija: "Postoje jasna pravila. Smiju šest mjeseci prije izbora" Sandra Benčić, Možemo Redovne aktivnosti DIP potvrdio: Prikupljanje donacija za Benčić i Miletića je zakonito

A Dollar od članova svoje Crkve sada očekuje da se odreknu još malo, ovaj put direktno u njegovu korist kako bi kupio privatni zrakoplov.

Dollar planira kupiti Gulfstream G650 te mu je za to potrebno 60 milijuna dolara. On je to zamislio tako da mu 200.000 ljudi uplati 300 (ili više) dolara.

Svećenik izvan kontrole: Potrošio milijune za zabave s prostitutkama

Kako bi skupio novac Dollar je snimio i video u kojem vjernici, pilot, projektni menadžer pa čak i predsjednica Liberije Ellen Johnson Sirleaf govore u njegovu korist.

Naime, avion koji sada ima više ga ne služi tako dobro pa mu je potreban novi. U videu je naveo niz incidenata koje je imao sa trenutnim zrakoplovom nakon koji je, kako kaže, 'znao da se mora pouzdati u Boga za novi zrakoplov', piše CNN.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene