Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U šumi nedaleko Los Angelesa pronađena je vjeverica zaražena kugom. Turisti su evakuirani iz mjera predistrožnosti, a lokalne vlasti kažu kako nema mjesta panici.


Dio šume nedaleko Los Angelesa zatvoren je za građane zajedno s tamošnjim kampovima nakon što je na tom području pronađena vjeverica zaražena kugom. 'Pretrage krvi pokazuju da je vjeverica bila izložena kugi', rekao je Jonathan Fielding iz losangeleskog ureda za javno zdravlje.

Vezani članci Angelina Jolie Pogledajte luksuznu vilu u kojoj se Angelina skriva od korone, od cijene ovog zdanja moglo bi vam se zavrtjeti u glavi! Policija, ilustracija Tragedija u Zaprešiću: U šumi pronađeno tijelo starije ženske osobe

Gostima i kamperima je, kao mjera opreza, naređena je evakuacija s područja velikog 655.000 jutara. Javne službe vjeruju kako nema zaraženih ljudi te smiruju paniku među građanima i gostima losangeleskog područja, piše Reuters.

>> Muškarac zaražen kugom u kritičnom stanju

Bolest koja je u srednjem vijeku ubila 25 milijuna Europljana danas se može liječiti antibioticima, a samo u SAD svake godine se prijavi oko 7 slučajeva zaraze.

Službe za javno zdravlje i za zaštitu životinja nastavljaju s pretragama na zaraženoj vjeverici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook