Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Los Angeles

Pronađena vjeverica zaražena kugom, turisti evakuirani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U šumi nedaleko Los Angelesa pronađena je vjeverica zaražena kugom. Turisti su evakuirani iz mjera predistrožnosti, a lokalne vlasti kažu kako nema mjesta panici.

Dio šume nedaleko Los Angelesa zatvoren je za građane zajedno s tamošnjim kampovima nakon što je na tom području pronađena vjeverica zaražena kugom. 'Pretrage krvi pokazuju da je vjeverica bila izložena kugi', rekao je Jonathan Fielding iz losangeleskog ureda za javno zdravlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija šume iz koje su otuđene kamere Slučaj se istražuje Neobična krađa u šumi: Policija šokirana što je lopov otuđio Ilustracija Crna smrt Muškarac umro od kuge: ''Simptomi su slični kao kod nekoliko drugih bolesti''

Gostima i kamperima je, kao mjera opreza, naređena je evakuacija s područja velikog 655.000 jutara. Javne službe vjeruju kako nema zaraženih ljudi te smiruju paniku među građanima i gostima losangeleskog područja, piše Reuters.

>> Muškarac zaražen kugom u kritičnom stanju

Bolest koja je u srednjem vijeku ubila 25 milijuna Europljana danas se može liječiti antibioticima, a samo u SAD svake godine se prijavi oko 7 slučajeva zaraze.

Službe za javno zdravlje i za zaštitu životinja nastavljaju s pretragama na zaraženoj vjeverici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene