Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici s Meksikom

Pronađen jedan od najsofisticiranijih tajnih tunela krijumčara: "Ima željeznicu, vodu, struju..."

Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 5
Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 5 Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 5 Foto: DNEVNIK.hr Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 7 Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 7 Foto: DNEVNIK.hr Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 6 Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 6 Foto: DNEVNIK.hr Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 4 Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Narko tunel: Najdulji u povijesti SAD-a - 3 Galerija 1/7 >>
Tunel kakav do sada nismo vidjeli otkriven je na granici SAD-a i Meksika. Ima struju, vodu, pa čak i željeznicu. Neobičan i nedovršen tunel nalazi se u San Luisu, a pretpostavlja se da je bio namijenjen krijumčarenju.

U Sjedinjenim Američkim Državama je pronađen iznimno moderan i tehnološki opremljen tunel, no ne javno dostupan, već tajni. Materijal koji je korišten za izgradnju i teren kroz koji je trebao proći, čini ga stvarno posebnim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće" Razotkrivena distribucija i proizvodnja droge na riječkom i karlovačkom području - 1 registrirao i tvrtku za distribuciju FOTO Ogroman ulov! Policija pronašla stotine kilograma industrijske konoplje

Nalazi se granici s Meksikom, u blizini San Luisa. Nedovršeni tunel dugačak je oko četiristo metara, širok približno jedan metar, visok nešto više od jednog metra. S razlogom ga nazivaju tehnološki najnaprednijim u povijesti SAD-a.

„Ovaj tunel čini jedinstvenim to što je na terenu u Yumi vrlo teško iskopati tunel. Pijesak je vrlo mekan i većina ga završi u pećinama. Materijal od kojeg je izgrađen je odličan, a ima ventilaciju, vodu, željeznicu, drvene zidove, krov, pod, struju“, objašnjava specijalni agent Angel Ortiz.

Pronađen je slučajno kada je na granici primijećen ulazak u jamu na neobičnom mjestu. Policija je već ranije imala dojave o mogućim tunelima na tom području, a najnovija prijava bila je dovoljna za bušenje i istragu.

Ne zna se koliko dugo postoji, ali ni čemu je namijenjen. Budući da krijumčari desetljećima koriste tunele kako bi prevezli drogu i ljude preko granice, vrlo je vjerojatno da je svrha ovog tunela ista.

"Bili su vrlo blizu stambenog kompleksa, ali nisu pogodili površinu. Dakle, teško je nagađati za što su ga točno planirali koristiti. Ali dovoljno je širok i dug za više različitih kriminalnih radnji“, potvrdio je namjenu tunela Ortiz.

Dodao je da svaki put kada učine nešto čime bi ojačali sigurnost područja, zločinci to moraju kreativno zaobići. Veliki je uspjeh to što su ga zaustavili prije nego što je dovršen. Predsjednik Donald Trump naredio je izgradnju zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavili ilegalni prijelazi i trgovina drogom.

No, kritičari ukazuju na tunele kao jedan od načina na koji se prepreke mogu zaobići. Istraga o ovom dosad neviđenom tunelu na području američke vlasti, nastavlja se kako bi se saznalo tko je i s kojim ciljem tunel izgradio.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene