Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska zametena

Prometni kaos zbog snijega: Stotine vozača provele noć u automobilima, a 700 putnika spavalo na kolodvorima

Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP)
Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP) Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP) Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Snijeg u Francuskoj (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Gust snijeg širom sjeverne Francuske tijekom noći izazvao je kaos u prometu u srijedu, pa su stotine vozača provele noć u svojim automobilima, a oko 700 putnika spavalo je u dvjema pariškim željezničkim postajama.

Francuske vlasti uspostavile su improvizirana skloništa uz ceste širom pariške regije, pored zračne luke Orly južno od Pariza i u postajama Austerlitz i Montparnasse u gradu. Oko 1500 ljudi moralo je provesti noć u skloništu s utorka na srijedu.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

Neki letovi otkazani su na Orlyju, prema informacijama u zračnoj luci.

Glasnogovornik vlade Benjamin Griveaux rekao je da vlasti nastoje spriječiti kaos u prometu koliko je to moguće, ali napore im otežavaju gusti nanosi snijega.

"Ovo je iznimna epizoda", rekao je za radio RTL odbijajući pozive na reorganizaciju francuskog prometnog sustava.

"Nećemo se prilagođavati iznimnim događajima, dvama snježnim nevremenima koja se događaju svakih četiri ili pet godina."

Najmanje 15 centimetara snijega palo je na prigradskom području, najviše od 2013., rekle su vlasti.

Eiffelov toranj zatvoren je od utorka popodne, uoči najobilnijih snježnih oborina, a Parižani su se pripremili na još nekoliko dana snježnog nevremena i niskih temperatura, a prognozom -7 stupnjeva Celzijevih u četvrtak navečer. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene