Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nas očekuje 2030.?

Proizvodit ćemo rezervne dijelove tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Futuristi predviđaju: Za 20 godina bavit ćemo se sada nezamisliv poslovima, koje ćemo svako malo mijenjati.

Za 20 godina najpopularnija zanimanja mogla bi biti vertikalni farmer, svemirski pilot ili proizvođač rezervnih dijelova tijela, predviđa u izvještaju Britanska državna komisija, a prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje

Ta, danas nezamisliva zanimanja, pokretat će se zbog brzog napretka znanosti i tehnologije, ali i klimatskih promjena. Medicina, ali i poljoprivreda, sve će se više oslanjati na korištenje kompjutera i robota, a predviđa se i širenje poslova posebno vezanih uz socijalne društvene mreže.

Uz medicinu se vežu i neke od najzanimljivijih promjena koje nas očekuju. Pa tako studija predviđa da će realnost postati izrada novih udova i organa. Proizvođači dijelova tijela bit će veoma traženi, a poželjno zanimanje bit će i nano-medicina. Nano-medicinari mogli bi razviti i nano brod, koji će ploviti ljudskim tijelom u potrazi za stanicama raka.

Rohit Talwar, izvršni direktor istraživačke kompanije Fast Future, predviđa da će rezervni udovi biti neprocjenjivi vojsci, ali i sportašima. Također cjeloživotna karijera postat će stvar prošlosti. Nakon dobivene diplome, ljudi će promijeniti od osam do deset zanimanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene