Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Progress se iz drugog pokušaja spojio na svemirsku stanicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski svemirski brod za opskrbu Progress uspio se spojiti s Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS) nakon prvog neuspjelnog pokušaja, obznanio je jučer navečer ruski kontrolni centar za svemirske letove.

Brod i postaja nisu se iz prvog puta uspjeli odgovarajuće povezati što je onemogućilo istovar vode, hrane i opreme za rusko-američko-njemačku posadu ISS-a.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Osebujan nastup VIDEO Bizarna konferencija srbijanskog predsjednika: Donio košaru iz trgovine pa je krenuo show Ilustracija globalna kriza Za ovih pet namirnica najavljuje se velika nestašica

"Brod se nije uspio čvrsto vezati na postaju", rekao je glasnogovornik Tsoupa Valerij Lindin i napomenuo da nema opasnosti po posadu.

"Bilo je teškoća s postizanjem savršenog zatvaranja veze. Imali smo takvih incidenata i ranije i to nije ništa posebno", rekao je glasnogovornik.

"Drugi pokušaj spajanja je savršeno uspio", rekao je glasnogovornik.

Progres koji je lansiran prema ISS-u da bi mu prenio gorivo, vodu i kisik, nije se uspio hermetički spojiti na postaju tijekom prvog pokušaja koji je počeo u 16,28 po srednjoeuropskom vremenu.

Progress prenosi teret od 2,4 tona, među kojima namirnice i osobne pakete za posadu ISS-a Amerikancu Michael Lopez-Alegria, Rusu Mihailu Tjurinu i Nijemcu Thomasu Reiteru, precizirao je Lindin. 

Svemirski brod Progress lansiran je u ponedjeljak s kozmodroma Bajkonur.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene