Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prodi dobio potporu zastupničkog doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik vlade lijevog lijevog centra Romano Prodi dobio je danas navečer povjerenje Zastupničkog doma talijanskog Parlamenta sa 326 glasova "za" i 275 "protiv" od 601 zastupnika.

Unatoč takvom rezultatu glasovanja očekuje se da Prodijeva vlada neće dobiti povjerenje u Senatu u četvrtak s obzirom na izlazak iz vladine koalicije stranke demokršćanske unije UDEUR bivšeg ministra pravosuđa Clementea Mastelle, protiv kojega je, kao i protiv njegove supruge Sandre, predsjednice regionalnog vijeća Campanije, tužiteljsto u Caserti pokrenulo istragu zbog navodnog ucjenjivanja
dužnosnika u državnim ustanovama.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Slika nije dostupna Italija: Marini vratio mandat Napolitanu

Na činjenicu da će vlada u Senatu teško dobiti prolaz, Prodija je danas poslije podne upozorio predsjednik države Giorgio Napolitano. 

Koalicija koja je u travnju 2006. pobijedila na izborima izlaskom Mastelline stranke više naime nema većinu u Senatu. Stoga je navodno Napolitano savjetovao Prodiju podnošenje ostavke prije nego što zatraži povjerenje u Senatu.

Poslije 614 dana vladanja Prodi bi večeras mogao podnijeti ostavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene