Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik vlade lijevog lijevog centra Romano Prodi dobio je danas navečer povjerenje Zastupničkog doma talijanskog Parlamenta sa 326 glasova "za" i 275 "protiv" od 601 zastupnika.


Unatoč takvom rezultatu glasovanja očekuje se da Prodijeva vlada neće dobiti povjerenje u Senatu u četvrtak s obzirom na izlazak iz vladine koalicije stranke demokršćanske unije UDEUR bivšeg ministra pravosuđa Clementea Mastelle, protiv kojega je, kao i protiv njegove supruge Sandre, predsjednice regionalnog vijeća Campanije, tužiteljsto u Caserti pokrenulo istragu zbog navodnog ucjenjivanja
dužnosnika u državnim ustanovama.

Vezani članci Andrej Plenković Premijer Plenković otkrio: ''Sljedećih dana ćemo osigurati dodatne doze Pfizerova cjepiva''. Vlada raspisala lokalne izbore Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade"

Na činjenicu da će vlada u Senatu teško dobiti prolaz, Prodija je danas poslije podne upozorio predsjednik države Giorgio Napolitano. 

Koalicija koja je u travnju 2006. pobijedila na izborima izlaskom Mastelline stranke više naime nema većinu u Senatu. Stoga je navodno Napolitano savjetovao Prodiju podnošenje ostavke prije nego što zatraži povjerenje u Senatu.

Poslije 614 dana vladanja Prodi bi večeras mogao podnijeti ostavku.