Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRVNA OSVETA?

Procurili novi detalji o ubojstvu balkanskog mafijaškog bossa, o čijem je bijegu iz zatvora pisao i New York Times

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dilaver Bojku niz je godina bio poznat kao šef mreže prostitucije i organiziranog kriminala u Makedoniji.

Ohridska policija otkrila je nove detalje o ubojstvu Dilavera Bojkua (55), zloglasnog šefa mafije iz Struge. Bojku je ubijen u svom beach clubu u Strugi u ponedjeljak oko 16:30. Nepoznati muškarac pucao mu je u glavu iz neposredne blizine, na terasi pred gostima beach cluba, te potom pobjegao.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru

Za njim je krenulo dvoje ljudi, njegov sin i još jedna osoba, no napadač je prema njima ispalio dva metka pa su odustali od progona. Bojku je odmah odveden u Opću bolnicu u Strugi, no više mu nije bio spasa.

Bojku je povezivan s mrežom prostitucije u njegovu rodnom selu Velešta, u blizini Struge, gdje je vodio nekoliko noćnih klubova i hotela. Osumnjičen je za prisiljavanje žena iz Ukrajine, Rumunjske i Moldavije na prostituciju te optužen za šverc ljudima. Osuđen je, no pobjegao je iz zatvora, a o njegovu bijegu pisao je i New York Times. Dva tjedna kasnije uhićen je u Crnoj Gori (odakle je želio pobjeći u Brazil) i potom izručen Makedoniji, piše makedonska novinska agencija MIA.

Sam bijeg bio je gotovo nevjerojatan – dok je bez lisica pod stražom čekao da kombijem pravosudne policije bude odveden na sud, gdje mu se sudilo za niz drugih optužbi, dojurio je crni automobil i on je samo uskočio u njega, pred očima zaprepaštenih stražara. Zbog ovog je velikog propusta potom uslijedio niz smjena nadležnih u zatvoru u Strugi te u resornom ministarstvu.

Prije ubojstva Bojku je bio upleten u obračun s gradonačelnikom Struge Zijadinom Sellom, kojeg je optužio da pokušava uništiti njegov bar na plaži jer tvrdi da nema sve potrebne dozvole. Neki mediji pak tvrde da u pozadini ubojstva stoji krvna osveta.

Naime, prije dvije godine sukobile su se obitelji Istrefi i Bojku, a sve je eskaliralo 13. prosinca 2015. godine kada je u oružanom obračunu ubijen Sitem Istrefi, a njegov brat Prentim teško je ranjen. Teške ozljede pretrpio je i Baškim, brat Dilavera Bojkua, koji se sada nalazi u pritvoru, navode Novosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene