Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurili detalji iskaza

ZA SVE OPTUŽIO MRTVOG BRATA Evo što je Abdeslam rekao istražiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijski mediji objavili su dijelove iskaza Salaha Abdeslama istražiteljima. Abdeslam tvrdi: 'Za sve je odgovoran moj brat Brahim'.

Salah Abdeslam koji je uhićen nakon što se četiri mjeseca nalazio u bijegu belgijskoj je policiji otkrio da je njegov brat Brahim Abdeslam glavni operativac napada na Pariz u kojima je smrtno stradalo 130 osoba.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Iz minute u minutu UŽIVO Potraga za Dankom: Pretraženi tuneli, uhićen policajac, procurile informacije o vještačenju mobitela majke nestale djevojčice Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Tvrdi da je automobile, kao i stanove iznajmljivao prema naredbama svojeg brata Brahima koji se raznio bombom prilikom napada na Pariz.

'Novac za sve stvari koje sam morao platiti, poput najma i slično, dolazio je od mog brata Brahima', rekao je Salah Abdeslam istražiteljima.

Tvrdi da je 13. studenog trebao ući na Stade de France i raznijeti se bombom. No, kako tvrdi, nije imao kartu za utakmicu te nije mogao ući na stadion.

'Odustao sam od plana kad sam ga parkirao ispred stadiona. Sa mnom su bila trojica koji su izašli iz auta, a ja sam ostao u njemu te se potom okrenuo', kazao je Abdeslam istražiteljima.

Potom je dodao da je nakon što je odustao od izvršenja plana, prema kojem se trebao 13. studenog raznijeti na stadionu u Parizu, kontaktirao samo jednu osobu - Muhameda Abrinija. Policija pak ima dokaze koji ukazuju da je Abdeslam tog dana kontaktirao više osoba.

Istražiteljima je rekao da je Abdelhamida Abaaouda, jednog od glavnih odgovornih za napad u Parizu, vidio samo jednom u životu i to u belgijskom gradu Charleroi, dva dana prije napada na Pariz.

Belgijski mediji navode kako istražitelji tvrde da Abdeslamove izjave ne uzimaju kao istinite jer se navodno radi o lažnim iskazima te da Abdeslam upoće ne surađuje s policijom.

Kako navode policijski izvori, tvrdnja koju je dao Abdeslam da se s Abaaoudom sreo samo jednom, nije točna. Policija otkriva da su Abdeslam i Abaaoud bili zajedno na sudu 2010. godine kada im se sudilo za pljačku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene