Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nakon 33 godine

PROBUDIO SE VULKAN NA GALAPAGOSU Jedinstvenom ekosustavu prijeti uništenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz nacionalnog parka smještenog na Galapagosu napominju kako je do erupcije došlo rano ujutro, a erupcije je bila vidljiva kilometrima.

Nakon gotovo 33 godine spavanja, probudio se jedan od vulkana otočja Galapagos izbacujući lavu, pepeo i gusti dim u noćno nebo te pri tom prijeteći jednom od najpoznatijijih i najposebnijih ekosustava u svijetu koji je Charlesu Darwinu poslužio kao inspiracija za Teoriju evolucije, piše ABC

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu Mnogi strahuju za budućnost VIDEO Satelitske snimke pokazuju kako se lava proširila po Islandu: "Mislim da je ovo kraj. Izgubili smo bitku" Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše"

Vulkanski otok pod budnim okom znanstvenika: 'Pomoći će nam u otkrivanju evolucije'

Iz nacionalnog parka smještenog na Galapagosu napominju kako je do erupcije došlo rano ujutro, a erupcije je bila vidljiva kilometrima.

 

 
Erupción de volcán #Wolf, en #Isabela, #Galápagos

Video proporcionado por la tripulación del Xpedition, durante las primeras horas de la erupción volcánica del Wolf. Gracias a Bitinia Espinoza; Floreano Nunez; Mónica Plaza.

Posted by Parque Nacional Galapagos on 25. svibnja 2015

 

Vulkan se nalazi na sjaverno dijelu otoka Isabela koji je ujedno najveći otok otočja Glapagos. Prema rijačima vlasti, niti jedno turističko mjesto nije ugroženo ovom erupcijom, a sadašnji tok lave ne utječe na ugrožene vrste poput ružičaste iguane koja se nalazi samo na tom otoku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene