Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srce Velme Thomas stalo je tri puta, a 17 sati je bila klinički mrtva. Njezin je sin otišao iz bolnice kako bi obavio sve pripreme za pogreb jer su mu rekli da majka neće preživjeti.


No deset minuta nakon što su liječnici isključili aparate za održavanje na životu i počeli s pripremama za uzimanje organa za doniranje, 59-godišnjakinja se probudila.

Vezani članci Akademik Davor Miličić, ravnatelj Zaklade Hrvatska kuća srca Uoči Svjetskog dana srca akademik upozorava: Većina kardiovaskularnih bolesti može se spriječiti Slika nije dostupna Pacijenti u komi mogu razmišljati i komunicirati?!

'Postoje situacije koje ne možemo objasniti. Ovo je jedan od takvih slučajeva', kaže Kevin Eggleston specijalist za bolesti srca.

Kada je stigla u bolnicu, nakon što je kod kuće doživjela srčani udar i ostala bez svijesti, Velma nije imala puls, nisu bilježili otkucaje srca niti moždanu aktivnost .

U bolnici je pretrpjela još dva srčana udara nakon čega su je liječnici priključili na aparate za održavanje na životu.

U čekaonici je bilo njezinih 25 članova obitelji i prijatelja. 

'Samo smo molili. Pomislio sam da se neće izvući. Osjetio sam da je moramo isključiti s aparata i o tome sam razgovarao s pastorom koji se složio. Osjetio sam mir i bilo mi je jasno da sam donio pravu odluku. Njezina je koža već bila smežurana, a prsti su joj se ukočili. Nije se činilo da u njoj ima ikakvog života', kaže Velmin 36-godišnji sin Tim.

Kada je izašao iz bolnice nazvali su ga i javili da majka pokazuje znakove života. Prije nego se uspio vratiti već je pitala za njega.

'To je čudo', kaže doktor Kevin Eggleston.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju