Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Neredi u Podgorici, najmanje 34 ozljeđena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć su izbili neredi u Podgorici, tijekom prosvjednog skupa opozicije zbog odluke Vlade Crne Gore da prizna Kosovo, a prosvjednici su na zgradu parlamenta bacili nekoliko eksplozivnih naprava.

Najmanje su 34 osobe ozlijeđene, a 28 ih je uhićeno. Oko 21 sat policija je stabilizirala situaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna Gora priznala Kosovo Slika nije dostupna Dinosha: Crna Gora u svibnju treba priznati Kosovo

Neredi su počeli nakon što su pred kraj organiziranog skupa prosvjednici probili ogradu, a policija je odgovorila bacanjem suzavca.

Na to su prosvjednici policiju počeli gađati kamenjem, petardama i bakljama.

Iz mase je bačeno nekoliko eksplozivnih naprava prema zgradi crnogorskog parlamenta. Poslije eksplozije došlo je do tučnjave policije i okupljenih građana te je tom prilikom policija interevenirala bacanjem suzavca, a jedan od njih je pao u neposrednoj blizini mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i njegove pratnje, koji je apelirao na mir.

Prema informacijama iz podgoričkih bolnica ozlijeđeno je 11 prosvjednika i 23 policajca.

Policija je blokirala zgradu Predsjedništva i Skupštine. Tijekom nemira centar Podgorice nadlijetao je policijski helikopter, a situacija je oko 21 sat stabilizirana. Policija trenutačno osigurava zgrade parlamenta i predsjednika Crne Gore i Vlade.

Organizatori prosvjednog skupa 'Obraz je preči' bezuspješno su apelirali na okupljene da prestanu s neredima i da se mirno raziđu.

Zahtjevi skupa bili su da Vlada Crne Gore do prekosutra poništi 'nelegalnu odluku' o priznanju Kosova, te da Skupština raspiše referendum na kojem će se građani izjasniti o tome jesu li za priznavanje Kosova ili ne.

Ako to ne bude prihvaćeno opozicija traži da Vlada raspiše prijevremene izbore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene