Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački putnik postao je junak, nakon što je sjeo na mjesto pilota u putničkom zrakoplovu i pomogao pri njegovom slijetanju u zračnu luku u Dublinu.


Kapetan zrakoplova Boeing 747 njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa, razbolio se tijekom leta preko Atlantika pa se jedan putnik ponudio da ga zamijeni. Taj putnik iz Njemačke i sam je pilot, samo što je tad bio izvan dužnosti, prenosi Business Insider.

Vezani članci Kim Kardashian (Foto: Instagram) Priznanjem iz prošlosti šokirala svijet, a onda objavila fotke luksuznog aviona kojim putuje njezina obitelj Boeing 747 (Guliver/Thinkstock) Oproštaj "kraljice neba" nakon 50 godina: "Smanjila je svijet. Ovo je kraj jednog doba"

>> VIDEO Pilot ukrao zrakoplov i razbio ga na parkiralištu pored aerodroma

Kad je posada zrakoplova objavila da zrakoplov skreće s originalne rute, spomenuti zabrinuti putnik upitao ih je zašto te ponudi pomoć, s obzirom da je i sam kvalificirani komercijalni pilot.

Oko 6 sati ujutro putnik-pilot uspješno je prizemljio zrakoplov u zračnu luku u Dublinu. Glasnogovornica Lufthanse priopćila je medijima kako je muškarac koji je uskočio na mjesto pilota, licenciran za upravljanje Boeingom 747.

'U takvim okolnostima to je sasvim normalna procedura za pilota i kapetana leta, da se nastavi s upravljanjem zrakoplovom', istaknula je glasnogovornica.

Incident se dogodio u ponedjeljak 19. listopada, a njegove okolnosti istražuju irske vlasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook