Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Standardna procedura

Prizemljio Boeing 747 nakon što se pilot razbolio na letu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački putnik postao je junak, nakon što je sjeo na mjesto pilota u putničkom zrakoplovu i pomogao pri njegovom slijetanju u zračnu luku u Dublinu.

Kapetan zrakoplova Boeing 747 njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa, razbolio se tijekom leta preko Atlantika pa se jedan putnik ponudio da ga zamijeni. Taj putnik iz Njemačke i sam je pilot, samo što je tad bio izvan dužnosti, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik

>> VIDEO Pilot ukrao zrakoplov i razbio ga na parkiralištu pored aerodroma

Kad je posada zrakoplova objavila da zrakoplov skreće s originalne rute, spomenuti zabrinuti putnik upitao ih je zašto te ponudi pomoć, s obzirom da je i sam kvalificirani komercijalni pilot.

Oko 6 sati ujutro putnik-pilot uspješno je prizemljio zrakoplov u zračnu luku u Dublinu. Glasnogovornica Lufthanse priopćila je medijima kako je muškarac koji je uskočio na mjesto pilota, licenciran za upravljanje Boeingom 747.

'U takvim okolnostima to je sasvim normalna procedura za pilota i kapetana leta, da se nastavi s upravljanjem zrakoplovom', istaknula je glasnogovornica.

Incident se dogodio u ponedjeljak 19. listopada, a njegove okolnosti istražuju irske vlasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene