Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nigerija, najveća afrička država po broju stanovnika, ostala je bez savezne vlade.


Privremeni predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan raspustio je u srijedu saveznu vladu, gotovo mjesec dana pošto je zamijenio izabranog predsjednika Umarua Yar-Aduu, koji je napustio dužnost zbog zdravstvenih razloga, doznaje se od službenih izvora. 'Danas je privremeni predsjednik savezne Republike Nigerije Goodluck Jonathan raspustio saveznu vladu', rekla je ministrica informiranja Dora Akunyili nakon sjednice vlade.

Vezani članci Mislav Bago Sutra odluka o nastavku državnih mjera: Mislav Bago objašnjava kome će Vlada udovoljiti Ljubljana, ilustracija Susjedi će morati paziti što govore: Za vrijeđanje članova Vlade plaćat će se paprene kazne

Potpredsjednik Goodluck Jonathan postao je privremeni predsjednik 10. veljače, na zahtjev parlamenta koji se bojao da bi dulja odsutnost državnog poglavara mogla u kaos gurnuti Nigeriju, zemlju s najvećim brojem stanovnika u Africi i osmog izvoznika nafte u svijetu. Yar'Adua (58) koji se tri mjeseca liječio u Saudijskoj Arabiji zbog teške srčane infekcije, neočekivano se vratio u Nigeriju u noći sa 23. na 24. veljače. No još se nije pojavio u javnosti i nije se susreo ni s jednim političkim dužnosnikom. (Hina)