Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na vlasti mjesec dana

Privremeni nigerijski predsjednik raspustio vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nigerija, najveća afrička država po broju stanovnika, ostala je bez savezne vlade.

Privremeni predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan raspustio je u srijedu saveznu vladu, gotovo mjesec dana pošto je zamijenio izabranog predsjednika Umarua Yar-Aduu, koji je napustio dužnost zbog zdravstvenih razloga, doznaje se od službenih izvora. 'Danas je privremeni predsjednik savezne Republike Nigerije Goodluck Jonathan raspustio saveznu vladu', rekla je ministrica informiranja Dora Akunyili nakon sjednice vlade.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Potpredsjednik Goodluck Jonathan postao je privremeni predsjednik 10. veljače, na zahtjev parlamenta koji se bojao da bi dulja odsutnost državnog poglavara mogla u kaos gurnuti Nigeriju, zemlju s najvećim brojem stanovnika u Africi i osmog izvoznika nafte u svijetu. Yar'Adua (58) koji se tri mjeseca liječio u Saudijskoj Arabiji zbog teške srčane infekcije, neočekivano se vratio u Nigeriju u noći sa 23. na 24. veljače. No još se nije pojavio u javnosti i nije se susreo ni s jednim političkim dužnosnikom. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene