Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština: Prva putovnica Republike Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski premijer Hashim Thaci uručio je u Prištini prvu kosovsku putovnicu Teuti Begollia iz Prištine.

"Ovo je povijesni dan, nova epoha za Kosovo. Od danas građani Kosova imaju vlastiti identitet i na ovaj način se zaokružuje izgradnja države", izjavio je Hashim Thaci na prigodnoj svečanosti.

Pročitajte i ovo Hrvoje Košćec Parlamentarni izbori Predstavljanje izbornih listi Republike i Fokusa Prosvjed u Prištini pozvali na akciju Užas u susjedstvu: Petorica silovala djevojčicu usred bijela dana, tisuće ljudi prosvjeduju na ulicama

Putovnice su izrađene po međunarodnim standardima i za osobe starije od 18 godina vrijede 10 godina.

Međunarodna civilna Misija UN-a, koja je na Kosovu uspostavljena u lipnju 1999. godine, prestala je izdavati putne isprave i druge dokumente jer su stupanjem na snagu kosovskog Ustava, 15. lipnja ove godine, ovlasti za izdavanje putovnica i drugih dokumenata preuzele kosovske institucije.

Na Kosovu i dalje nemali broj građana, posebice radnici na privremenom radu u inozemstvo, posjeduje srbijanske putovnice.

Gotovo sve od 43 zemlje koje su priznale neovisnost Kosova priopćile su da će priznati putovnice i druge dokumente koje izdaje Kosovo. I nekoliko zemalja koje još nisu priznale neovisnost kao što su Makedonija i Crna Gora najavile su da priznaju nove kosovske putovnice. Srbija i dalje ne priznaje ni putovnice i druge dokumente UNMIK-a kao ni nove kosovske putovnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene